среда, 31. јул 2013.

2236.
МУСЛИМАНИ
ЋЕ, НА КРАЈУ,
МОЛИТИ БОСНУ
ДА СЕ РАСПАДНЕ
 

Земља која постане транзит или полазна станица за међународни шверц оружја, није низашта. Пошто је, претходно, била крајње одредиште тих токова. Генерална проба за Сирију, такорекућ. Њој не треба рајко васић да јој каже да не постоји.
Мислим на Вашу Државу.
Такве земље се никад не враћају. Никад не постану ни Земља ни Држава. То што се посве друкчије догодило са Хрватском, јесте ствар Ватикана, Њемачке и Великих Кројача. БиХ није тако привлачна дестинација.
А ако је неко мислио да у срећи може да обједини Србе, Хрвате и муслимане, онда, сигурно, живи на Марсу. Срби, Хрвати и муслимани могу да се заједно нађу само у Великој Несрећи. У Обилатом Сранију.
Дабоме. Сви који треба то да знају, знају. Сарајевски продавачи магле, геноцида, државе, мултиетничности, патриотизма, европејства у курцапалца, да је правог политичког тржишта, одавно би просили.
Зна то и Охаер, и АмАмб и МалеАмб.
Понеко стидљиво и саопшти. Као Срећко Латал из Међународне Кризне Групе. Која је сада спала КЗУ али је, својевремено, била утицајни, разуђени и екстерни, мали Охаер.
Латал констатује да је Ваша Држава ефективно етнички подијељена земља, да сукоби нису баш могући и да један дио, прије свега бошњачке популације не би мирно прихватио цијепање БиХ.
Панаравно.
Оног тренутка када је Словенија повела Велики Рат против ЈНА, Босна и Херцеговина је ефективно етнички попуцала. А презервативи се не крпе. Сукоби у БиХ нису реални, барем у догледном времену, али ако около нешто запуца Дрина, Босна, Неретва, па и Сава, из Свемира ће изгледати црвене. То ће бити перформанс. Јебо голу Марину Абрамовић.
Са трећом Латаловом тезом се не може сложити.
Ни сада нико од муслимана не би дао филџан крви за БиХ. Народ није глуп. Или није глуп двапут. То што Први Вермархт, ЈМБГ, Тетке Сребренице, Дијаспорци, и слично, стварају јавну галаму о томе, то је у потпуном сукобу са чињеницама.
За Босну и Херцеговину су се престали борити квалитетни слојеви нације, бошњачке, и заједнице уопште. Интелектуалци, успјешни привредници, млади, ствараоци. Наступила је општа шутња и равнодушност.
То је зато што муслимански народ схвата да је унитарна сарајевска држава само за муслимане идеја окренута против тог народа и која ће му се, и кад би се сутра остварила без капи крви и чаробним штапићем, обити о главу, ребра и егзистенцију.
И то је само предворје политичке климе у којој ће муслимани тражити миран распад Насеобине, да коначно могу судбину узети у своје руке, као и свака друга нација, и да, коначно могу своју политичку артикулацију питати за економски и општедруштвени развој а не Зашто нисте укинули Републику Српску и протјерали Србе.