понедељак, 29. јул 2013.

2232.
И ТУРЧИН
И КУРЧИН
 

То је, истовремено, онај Требињчуревић. Градоначелник, Сунце Ти Јебем.
Турчин је, са малим т, карактерни сој и слој, то је ментални оклоп и психолошки склоп, инетелектуални здрм и цивилизацијски смрт.
Курчин је, са малим к, онај који се курчи без покрића.
Турчин је онај који би да буде већи муслиман од ислама и од православља, оног које је отишло у ислам. Да буде већи католик од папе. Турчин је онај који напада православну цркву. Води рат против ње. Што никад није било. Свакаквих ратова је повијест изњедрила, чак и ратова које је водила црква, али никад нико није повео рат против цркве. Као Вучуревић Ускурчуревић.
Турчин је онај који са сваким може а са својима не може. Нарочито не може са својом Државом, Нацијом и Влашћу. Турчин, кад ја то напишем, а видим да је и Владика Григорије користо тај појам у сличне сврхе, што ме весели, нема везе са припадником турској нацији, држави или тамошњем подручју уопште. Турчин је међусвијет, полусвијет, не припада нигдје. Осим својој интелектуалној калдрми и туцанику којим иде у агресивистичку илузију политичког и подручног значења. А, у ствари безначаја.
Такав је и Вучуревић Ускурчевић. Самоумишљени Херцог. Вођа Херцеговине. Неовлаштени и нерезидентни преговарач са Сарајевом и колаборационист у рушењу Режима. Предрадник Младена Иванића.ба.
Курчин Вучуревић, без икаквих референци у политичком смислу, осим што је одвратнији и гадљивији од Говедарице, покушава да се понаша као Политички Лидер. Он је својом агресивношћу, стилом који асоцира на потковицу у мозгу, преплашио и оно мало Педепеоваца, па чак и самог Иванића, који не смију ни да помисле да му нешто натукну. А наноси сигурну штету том Демократском Прогресу и лидерском тројцу МЦБ, јединим који су остали Педепеу.
Каква је конфузија у оној коцкастој главуши Курчина Вучуревића, видљиво је из његове успоредбе и мјерења Владике и моје маленкости. То може постићи само суманута свијест, свијест оптерећена страхом и мржњом, људобољом и човјекобојазни, тмином и властином.
Јер нити сам ја вјерски и црквени инокосник, нити је Владика политички практикант.
Мада уживам да будем Вучуревићев, и његовог газде Иванића, и других свакоговића, овдашњих и страних, мали ноћни ђаво који га прогања.