субота, 19. јануар 2013.

1933.
MI NJIMA OSTAVIMO
LAGUMDŽIJU,
ONI NAMA UKIDAJU
DAN REPUBLIKE
 

Dabome da se stvari sa Sarajevom moraju tako gledati. Bez obzira što svi, osim Lagumdžije, Tihić, Silajdžić, vječnaja pamjat, Izetbegović, a sada i Komšić, potežu Ustavni sud i svakog dana ukidaju Republiku Srpsku. Tako što joj ukidaju jednu po jednu Dejtonsku osobinu ili imovinu. I što oni i on, naizgled, nemaju nikakve veze.
Ali. Samo naizgled.
Oni ukidaju a on ne da da se ravnopravnost pomakne s Mrtvog Sarajeva. Kakva je razlika između ukidanja himne Republike Srpske i nedavanja Hrvatske Izborne Jedinice.
Sve bošnjačke sarajevske lidere treba gledati kao Gluvo Unitarističko.
To nije samo atmosferski najzagađeniji grad u Evropi. On je i unitaristički najkontaminiraniji. Zagađeniji čak i od Madrida. Jer. Madrid još uvijek vlada državom. Ovi ne vladaju ničim. Oni nastoje da pokore. Madrid pušta Kataloniji samostalnost po samostalnost. Sarajevo Srpskoj uzima samostalnost po samostalnost. Uzima joj dušu.
U tom kolu je i Lagumdžija. Čak i ako prođu zakoni na kojima je u dogovoru insistirao Esenesde. U šta ne vjerujem.
Ustavno Sudovanje, sada na inicijativu Izetbegovića, izaberite ga, više, na čelo Esdea, JVO, i Snebapalog Komšića, dobra su prilika da Republika Srpska proglasi nenadležnost Ustavnog Suda Sarajeva nad Republikom Srpskom i njenim Dejtonskim nadležnostima. I Teritorijama.
I retroaktivno. Kao što je konstitutivnost svih na cijelom području Naseobine.
Ništa se neće desiti. Ohaer će dati neko saopštenje. Sarmediji će pričati o secesiji. Neki će ismijavati Republiku Srpsku. Kao što smo mi, mladi studenti beogradskog univerziteta, ismijavali Kosovo Republjik. Pa šta bi. Poneki ambasador će doći u Banjaluku. Ketrin Ešton neće. Ona je dosad shvatila da je ovo područje izvan interesne zone Brisela. A i tamo gdje ide Monika ne ide Čak Noris.
Sljedeća godina je Koubilase za to. Pa da se vidi ko s čim ili kim ide u svatove. A ko poteže vokativ. Oj Moj Ohaere. I ko je kakva stranka u Republici Srpskoj.
Svejedno će se jednom izbori morati održati pod tim plaštom raspada. Bolje sad nego kad unitarizam dođe do grla.