понедељак, 14. јануар 2013.

1923.
INTERMUSLIMANIZACIJA
Šta povezuje Mustafu Spahića, medresarliju, mudroserliju, profesora, koji je u velikom intervjuu nastupio sveobuhvatno i opštovito, samo pedalj niže od Alahove nadležnosti i svevišnjosti, govoreći o Srbiji, Nikoliću, Cerićevoj dvodecenijskoj reisulovštini i o Dodiku kojeg će uhapsiti Srbi, Behzada Čirkina, Narodnog Poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, Božemioprosti, koji sitnu knjigu piše Ohaeru i drugim Strancima Usrancima da prekinu kršenja ljudskih prava u aparthejdskoj tvorevini, Srpskoj, koja slaveći Deveti Januar, ruši prava i ugnjetava konstitutivne narode u tom Manjem Beha Enititetu, i Emira Suljagića, koordinatora čavrndije Političke Babe Srebrenice, koji se izravno obratio Fahrudinu BiH Bezbjednjaku da uvede vanredno stanje u Regiji Srebrenica, STJ.
Povezuje ih višestoljetni kompleks sindroma stečenog antisrpstva i antihrišćanstva u većoj mjeri nego što je to normalno kod muslimanskih provincijalaca, krajmeđaša i mediokriteta.
Od Spahića, preko narodnog izabranika Čirkina, do Suljagića, lokalnog dilera mržnje i mračnjaštva, vidljiva je jedna istovjetna linija deklarativne islamizacije Alije Izetbegovića. Vidljiva je patološko-geološka potreba da se neprestano bavi Srbima u bilo kom obliku. Vidljiva je istočnjačka i maloazijska sužena anticivilizacijska optika neprihvatanja parlamentarne, proceduralne i međunarodnougovorne konfiguracije granica. Vidljiva je anarhističko-intervencionistička krvava beonjača kolektivnog mišljenja javnosnika, političara i intelektualaca, u spektru od doktorskog do primitivno-populističkog. Vidljiva je gotovanska polunacionalna, polupolitička i polukonfesionalna crta skoro trajno nepromjenjive politike muslimanskog vođstva u BiH, u raznim dobima i pod raznim okolnostima.
Medresarlija Spahić navodi manjkavosti Ef Cerića tokom dvadeset godina reisulovanja. Govori o manjkavostima tog sistema koje su identične civilnom i politilčkom miljeu u BiH uopšte. To je pohvalno. Ali nije pohvalno što nije, on i drugi, uradio ništa da se to promijeni. Već prorokuje da će Srbi uhapsiti Dodika kao kriminalca.
Ako je trpio Cerića dvadeset godina, može dvadeset i Dodika. Naročito stoga što je Dodik iz druge države.
Narodni Poslanik iz Prijedora Čirkin, nakon što je izabran na legalnim demokratskim izborima za poslanika, govori o Aparthejdu, kršenju ljudskih prava i zloslutnosti Devetog Januara koji je šamar BiH i EU. Čudno govori za nekog ko je direktno izabran u parlament aparthejda. Šta bi bilo da su ga dekretovali. Kao onih tridset žena koje su Arabljani upušćali u parlament.
Ja, lično, nikada se ne bih kandidovao za parlament nekog aparthejda. I ne bih nikada uzimao naknadu od kršitelja ljudskih prava. I mrskih Srba.
A siroti Emir Suljagić, Ibrahim Paša Suljagić, koga su Sarajevski, i internacionalni, Sultani, upravo ti stranci produkuju u Saraju sultansku množinu, poslali pod Čadore Srebrenice, kao Sulejman Ibrahim Pašu Pargalija, pod Budim, uživio se u državotrovnu ulogu Vođe Srebrenog i igra šahovsku minijaturu žrtve konja kojoj je osnovni cilj stvaranje žarišta velikog nasilja. Takvu istu ulogu igra i spomenik u Preševskoj dolini. Potrebno je probleme Bošnjaka najprije produkovati i naduvati pa internacionalizovati i intermuslimanizovati.
Nebili se dobilo ono što se nije dobilo u izgubljenom ratu Žrtve Mira.