петак, 18. јануар 2013.

1930.
GOTOVANSKA
OPOZICIJA
 

Digla se Kuka i Motika na Bosića. Kako je BioP. Kako nije smio da pomene Diktatoru, Režimatoru i Demokratoru ništa. Ni zgradu, ni zaradu, ni paradu. Kako ga je Mile, bez ronhila i pile, spržio i sasjekao. Kukaju portaldžije, autordžije i komentardžije neznamkojići uobičajenih nikova i nitkova, ta germaška kreaturska svjetlucava pokorica angažovanih masa da spinuju i stvaraju mejlaško i mejlisano javno mnijenje, računajući na prizemnu strast ovdašnjeg poluintelektualnog življa koje ima neodoljivu potrebu da učestvuje u svađi jetrva, prcanju mačaka i pranju tuđeg dokožnog rublja, a koja se najprije, pred rat i u toku rata, iškolovala u kafanskim intelektualno-nacionalističkim, prmitivnim i mediokritetskim, diskusijama, pa se, sada, dokopala fejsbuka, drkbuka, tvitera, svingera i portala komentara, nadajući se da će tako da se pokrene lavina, da zatrpa lava. JMM.
Slučaj sa optužbom Građanina Bosića otkriva dva procesa i dva reda različitog voća u voćnjaku opozicije, destrukcije i političke anarhije. Jer, ovdje Opozicija nije samo politička alternativa vlasti. Ona je to, čak, najmanje. Ona je integratum ta tri procesa među kojima je opozicijstvo zastupljeno u najmanjoj mjeri. Opozicija je ovdje Konglomeratorijum, kao Sanatorijum, ustanova za dugotrajno liječenje neizljhečivih, sastavljen od Socijalne Destrukcije, Političke Anarhije i Nešto Ideja Alternative.
Jedan proces je Dresirano Gotovanstvo. I pripadajuće voćke koje očekuju da neko drugi, Strit, Otpolari, Dolari za Otpor, ili Esdees, za njih obavi posao i svrgne Režim, Diktaturu, Kreaturu i Demokraturu.
Sa četiri, pet dozvoljenih emulgatora, tipa Kriminal, Korupcija, Režim, Diktatura, Bahatost, koji se lansiraju iz pekara i retorti međunarodno instalisanog nukleusa, kroz nevladin, neambasadorski, neobavještajni i Prljavi Sektor uopšte, nastoji se ovdje izazvati vrenje i zrenje koje bi dovelo do Proljeća. Do rušenja vlasti. Svi oni čekaju Dogodoa. Da se dogodi.
Drugi proces je nedostatak fotosinteze u trajnom odsustvu sa vlasti. I pripadajuće voćke koje se ne mogu ubrati zbog genetski modifikovanog bljedila. Esdees, jer PDPDPNSPSRS i KMK ne ubrajam u opoziciju, nema političku ideju, koncepciju i alternativu koja bi kod birača, javnosti i građana izazvala okretanje znakova glasačkog smjera. Što ne znači da ih se neće dovesti na vlast. Dugotrajni boravak u opozciji, bez danjeg svjetla, bez svetog trojstva IKA, Ideja Koncepcija Alternativa, samo je nastavak takvog bitisanja od rođenja Esdeesa. Njihova, i sada, najubjedljivija politička ideja je Rašo. Rašo sa planine. Rašo na Planini. Rašo u Hagu. Reciklirani nacionalizam nije vječan. A centrifugalni kriminalizam ne može biti uvjeravajuća ideja jer ga je Esdees obilato primjenjivao tokom svojih zvjezdanih trenutaka. Niko Al Kaponeu ne vjeruje kad upre prstom u nekog i kaže Kriminalac.
Sve to se dogodilo i objelodanilo sinoć, na onoj ATV, kod ona dva Sijamska Blizanca, M&V, u emisiji Katastrof.
Jasno je da Bosić nije mogao koristiti Dozvoljene Emulgatore. Pokrao si. Opljačkao si. Terorišeš nas. Diktatorišeš. To ne priliči ozbiljnom političaru. To ne rade ni opozicionari ni pozicionari. Svi znaju koliko ima Miško pa se ubiše da mu nađu četiri, pet, miliona neregularnih eura. Potrebni su dokazi. A i kad ih imaš, ne priliči vodećem opozicionaru da ih iznosi i razastire.
Kao što je jasno i da Bosić, Esdees, nema IKA. A bez one stvari to neće ići. Reče Sveti Ivan Zlatousti.
Jad u očima i pjena na kljovama Portaldžija, opozicionih čvaraka i germaša, tim je veća zbog saznanja da je Esenesde u blagom zastoju a Bosić ne može, za njih, Djevojčice O, Otporaše, Opozicionare, Orangutane, da zakuca sa linije trice. Oni ne razumiju ovaj IKA. I ne razumiju da je Zastoj Eseneesdea isključivo zbog toga što su neki lokalni Lideri postali samostalni neartikulisani Dileri ideje Nezavisne Socijaldemokratije. A prestali da praktikuju vjeru i djelo.
Tek ako se taj trend u Esenesdeu proširi, i digne na više slojeve stranačkog tkiva, i ako Esdees dobije AKI, a pristane da se udruži sa PDPDPSNPSRS i Marinim Krivim K, može se očekivati politički uspjeh.
Sve ostalo je Po Gloginjama Tuđim. Zato Del Boske sinoć nije htio da se laća.
Izvinjavam se Nikovima, Nitkovima, Portaldžijama i Komentardžijama, što će ovo morati da čitaju dvaput ili više puta.