петак, 24. август 2012.


1753.
EGZIBICIONIZAM
KAO
POLITIČKO-SEKSUALNA
KATEGORIJA

U Trebinju djeluje izvjesni Pokret Otpora. Valter Brani Trebinje. Njihov Otporni Čin došao je do izražaja prilikom vršenja procesa zviždanja Ćuku Trebinjskom i Dodiku Srpskom na manifestaciji Slava Opštine.
Ako je Pokret Otpora, i ako se javno transparentuje, čak i prijeti Ćuku, Diktatoru, Okupatoru, Režimatoru, on mora da je sve to ili čak i gore od toga, dok se izrodio Pokret Otpora, onda je red da kažu ko im je Rene. Ko su im Konobarice Pušačice Zaljubljenice. Ko je Žandarm. Da li su išli na Kratak Kuras za praktikovanje Otpora. Ko su im Britanski Paloti. I gdje ih kriju.
Vidim, opozicioni milje je razuđen u 3LPM. Picin Park. Austrougarski kamen. Pokret Otpora. Na prvi pogled zaključujem da je nestalo ideja, nestalo aktivista, nestalo iskrenih pregalaca protiv stanja koje napreduje. Revolucije su se prvo transformisale u seksualne pa se onda rastransformisale potpuno. A i taj seksualizma se osuo. Od Pica ostali parkovi. Od Opozicije ostali Čavići.
Nije ni u svijetu ništa bolje. U Rusiji izvjesne damičice, Pusi Rajot, pank grupičica, a Pank izumro odmah poslije dinosaurusa, otišle u crkvu i tamo pravile performans, Pokret Otpora Putinu. Svjetski prvak ujeda policajce. SMJ šahovsko.
U Americi dokoni svijet za narkotike, žurke, tulumarenje, gluvarenje i lažni aktivizam, praktikovao pokret Okupi. Demokratija im jebala mater. Kao i Pusicama Rusicama.
Ove naše jade u Trebinju neće niko dirati. Nek zarade po još kojih pedesetak maraka za zviždanje.
Taj manipulativno-dekorativni opozicionizam ima korijene u plaćenoj prostituciji koja je imanentna ljudskom rodu još otkako je Adam dao jabuku a uzeo smokvicu. Ali i u vječnoj potrebi da se bude nešto, da se izdigne iznad svoje prosječnosti i nesposobnosti a najviše iznad neželje da se nešto radi i ljenosti božije. Ima korijene i u sokakluku koji kreira podsvijest da će nekoliko desetina pištaljki promijeniti sokak ne shvatajući da oni poručuju da će promijeniti svijet što je ralno kao i radvanje Himalaja. Ima korijene i u zadovoljavanju potisnutih i nesvjesnih seksualnih nagona što je prisutno i kod mnogih političkih liderčića, čega oni nisu svjesni, dabome. Njima je politika produžetak seksualnog užitka. Samo nema ko da im objasni. Umro Frojd.
Ta javna masturbacija s pomoću zvuka, Trebinje, Trebinje, kad me vidiš zviždi, nije nikakvo opozicionarstvo. Oni to samo sokački zovu Pokret Otpora. To je folklorativna izanđala niska đinđuva, ubila se za vašarske tezge i seoske snaše. Opozicioni Kič. Picin Dim.
Ovo govorim samo jednom.
Opozicija je ozbiljna stvar. Mnogo ozbiljnija od vlasti.