уторак, 21. август 2012.


1749.
PROPAGANDNE
BABE SREBRENICE

U koje ubrajam i Ćamila Durakovića, digle su nevjerovatnu kampanju povodom posjete potpredsjednika Saveza Nezavisnih socijaldemokrata srebreničkom opštinskom odboru Esenesdea i razgovora sa lokalnim Esdeesom i predstavnicima drugih stranaka.
Izvjesna Mehmedovićka, koja se prije mjesec dana sjetila da prijavi svoj boravak u Srebrenici i da tako stane na grudobran mora bijelih nišana kako bi spasila Organizacioni odbor, Memorijalni centar i glasala za Bošnjaka Načelnika, optužuje da se na Dan Šehida ne može dolaziti u Srebrenicu bez ausvajsa. A ako se dođe, veli Mehmedovićka, otprijemjesec Srebreničanka, treba se pokloniti nišanima i priznati šta je Radojičićev narod učinio muslimanima  u Srebrenici.
Radojičićev narod nije učinio ništa u Srebrenici. Radojičić je Crnogorac.
Ali nije učinio ništa ni Srpski Narod. To što su neki odmetnuti idioti ili grupe, strijeljali ratne zarobljenike, to nema veze sa narodom. Nema čak ni sa vojskom Republike Srpske. Nigdje ne postoji, jer je nije ni bilo, naredba bilo koga iz štaba ili samog vojnog vrha, da se masovno istrebljuje stanovništvo. Ako je neko nekom rekao da je to naredba odozgo, to je jednako validno kao i Mehemedovićkina konstatacija o Radojičićevom narodu.
Vojska Republike Srpske bila je organizovana vojska, imala je depeše, naredbe, izvještaje, knjige evidencija. Nije moguće da baš tada u Srebrenici niko nije vodio knjige i pisao naredbe.
Izbore u Srebrenici, ako budu glasali fantomski glasači koji su samo formalno prijavili adresu i došli da glasaju za spas bijelih nišana i Organizacionog odbora, treba poništiti.
Vlasti Republike Srpske, pošto je to Državna Teritorija Republike Srpske, trebaju donijeti Odluku o popisu u Srebrenici a nakon toga formirati birački spisak i organizovati izbore. Može da prisustvuje i OSCE.
A svakojake Babe Srebrenice, formirane radi propagande i plaćenog marširanja od Haga do Potočara, mogu biti dio mozaika nevladinih organizacija, uz prethodno javno objavljivanje knjige Ko Te Plaća. Ali, ne mogu biti dio institucija vlasti koje se formiraju na osnovu izbora, zakona i ustava. I pametovati i vladati Srebrenicom.
A Dan Šehida.
Da je bilo šehida, bilo bi i BiH za koju je Alija žrtvovao Mir.