понедељак, 23. мај 2011.

TROJICA SEPARATISTA
NA MJESTU GDJE
JE BUDVA
Kad se šćaše po zemljici čjornogorskoj, sila nezavisna, neprofitna, bivša, separatistička. Pa čadore postavljahu a najveći čador za Bila Kosovskoga.
Dakle, skupili se u Budvi, Milan Kučan, Milo Cetinjski i Burduš Meske, drugi predsjednik Hrvatske, što se hrvatska usrećila sa dugovima, sa Sana Derom, sa EU, ali što se usrećila sa drugim predsjednikom, drugi mačići se u vodu bacaju, i skupio se i Bil Klinton, Spomeničar sa Kosova a sve pod okriljem dobrotvora, izvjesnog Atlasa, u forumu nezavisnih i neprofitnih „Balkanska inicijativa“.
Neprofitni. Njihov profit je krv, rat i teritorija.
Na toj sesiji je Burduš Meske ponovo iskazao brigu za Hrvate BiH. Marš u Sarajevo. I za Beograd. Treba i oni svojima da kažu isto. Sugerišući, valjda, da je On Zagreb. Znači, Mesić je za jedinstvenu Bosnu, ne samo, i jednostavno, za očuvanje teritoriojalnog integriteta.
Milo Cetinjski je iskazao stav da Makedonija mora da ostane jedinstvena.
Milan Kučan, Separatist sa Južne Strane Alpa, rekao je da BiH više nema vremena i da Mir nije dovoljan. Moja lična analitičarka kaže da to znači da Dejton više nije dovoljan.
Tužni budvanski skup bivših Jaslara može da se tumači jednostavnim filozofskim jezikom. Došli po lovu. Pričam, dakle naplaćujem.
Može da se tumači i kao sastanak poslodavca i lokalnih istorijskih nadničara. Barem je dijelom jasno za koga rade.
Može da se tumači i kao Žal za Moći.
Apsurd skupa Gdje Je Budva, međutim, u tome je što se tamo Stari Fosili zalažu za geoteritorijalizaciju potpuno drugačiju od one koju su sami proveli i za koju su nagrađeni. Sve mi se čini da je Meske izabran za predsjednika Hrvatske ne zato što su birači mislili da je bolji od Budiše, nego kao nagradno putovanje u legendu za Beogradsku Rečenicu. I ona dvojica su nagrađivana, samo mi je dosadno da to obrazlažem.
Njih trojica su podijelili sve što se moglo podijeliti, ko da sam ih ja pravio svu trojicu. Sada bi da očuvaju teritorijalnu jedinstvenost. Slabi ovčari za jebena balkanska stada.
A i poslodavac im, Bil Klinton Santa Monika, ima moždanu osteoporozu. Čitavo vrijeme u Budvi pričao kako mu je lijepo u Makedoniji.
Kao kad je senilni Ronald Regan, kao aktuelni predsjednik, u Brazilu rekao da pozdravlja narod Bolivije. Nije Bolivija, došapnu savjetnik. Izvinjavam se, pozdravljam narod Kostarike a sutra ćemo u Boliviju.
Jadna je sudbina onih nasobina za čiju jedinstvenost se zalaže Budvanska trojka, četvorka.