субота, 21. мај 2011.

SDP – OBMANA BEZ KRAJA
Povodom pokušaja da Suljagića Sokak uđe u Reisovu Mahalu, u Sarajkantonu, i u cijeloj Bosni koja želi da bude pravna, moralna i komunistička nasljednica Bosne i Hercegovine, pomračilo se sunce, mjesec i kaldrma. Nestala je i zadnja nada, nema više Građanskih opcija. Tri vjere dijele sve. Tako tek poneštovideći intelektualci jauču i leleču.
Poneštovideći, jer sve je već vidljivo odavno.
Ovdje više nije bitno to što je Suljagić pokušao ukinuti vjeronauku, jer kad im ukineš ocjenjivanje i petice, učenici neće ni ići na taj alahadvertajzing, nego je bitno to što Esdepe po milioniti put obmanjuje sve živo u BiH a većinom u Bosni.
• Ne znam
kome je palo na pamet da je Esdepe Građanska opcija. Da su građanska opcija ne bi učestvovali u ratnoj vlasti. I oni su tada vidjeli BiH podijeljenu na patriotsku i agresorsku. Kao i svi. Da su građanska opcija ne bi građane slali u Gvantanamo. Ne bi koalirali sa Crnim Ustašama. Ne bi kršili Ustav. Ne bi kršili nacionalnu ravnopravnost jer je ona jedan od temelja građanske ravnopravnosti. Ne bi imali samo kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva. Imali bi kandidate za sva tri mjesta.
• Ne znam
kome je palo na pamet da je Esdepe lijeva, neokomunistička, socijaldemokratska opcija. U to više ne vjeruje ni Fridrih Ebert. Kad programski, platformaški, koalira sa Esdea, Strankom Islamske Deklaracije.
• Ne znam
kome je palo na pamet da je Esdepe bosanskohercegovačka stranka. I da od njihovih poteza zavisi Bosna i Građanovina. Čak i kad bi oni to željeli, bosanskohercegovačka stranka nije moguća. Jer nema Bosne i Hercegovine.
• Ne znam
kome je palo na pamet da je Esdepe protiv Reisula i Islamske vjerske zajednice. To što od njih nije tražena zamjena crnih torbi kod početka gradnje Cerić Hana, to je nešto drugo.
Pokušaj reforme/ukidanja vjeronauke u Sarajkantonu je jednako pažljivo planirana akcija kao i Platformersi.
Jer, ukidati vjeronauku u Sarajevskom kantonu jednako je upaljačem topiti led na Antarktiku. Lagumdžija i Esdepe su to znali. Ne možeš na tom mjestu izvoditi građanske niti kakve druge eksperimente. Ministar Suljagić, Žrtva Suljagić, nije tako razmišljao. Vjerovatnmo mu je predočeno: Nasamarili smo sve, uzeli smo vlast, sad ćemo provesti svoj socijaldemokratski, građanski, začovjekov koncept.
Jer, napasti izravno Reisula u njegovom gnijezdu, u trenutku kad mu ističe drugi mandat i kada se vodi rat ko će biti nasljednik, ili kako dobiti i treći, jednako je kao i biti u kavezu sa devetnaest lavova i jednom lavicom. I dati joj ljubičicu. Prijdi, dala ti bom cvet. Lagumdžija je to znao.
Jer, iz takve akcije Reisul i IZ izlaze ojačani. I Lagumdžija, koji je žrtovao ministra. Pustite Druže Ceriću, to je lokalna budala. Ortodoks. Mi smo to u marksizmu odavno prevladali.
Jer, Lagumdžija želi ojačati Islamsku Republiku. Za vijekvjekova nikome više neće pasti na pamet ni sličan ni manji potez protiv IZ za Čovjeka.