недеља, 27. јун 2010.

NUDIGUZI I POTOPNICI
skica za opijelo opozicije
IVANIĆ:
NISAM
MOGAO
DA VLADAM
SVOJIM MINISTRIMA, HOĆU BOSNOM
U Dobrotvornoj emisiji Amplituda, dobrotvornoj, jer se sistematski trudi da ugosti opozicione protuve koje nemaju šta da kažu, iako je govorno-slikovita emisija a oni ružni za slikanje a slabi za kazivanje, gostovao je i Mladen Ivanić.
Emisiju niko nije gledao jer Inijesta, Čavi, Čabi Alonso i Fabregas, bolje igraju fudbal od Ivanića. Moja komšinka Paša, koja ne gleda fudbal, kaže da se danas brzo igra a njene naočare su sporije izvedbe, iz pedeset i neke, gledala je Ivanića i referisala mi da je rekao kako onima iz svoje stranke, jedan je bio Ministar Radnika a jedan Direktor Penzionera, nije mogao komandovati jer su radili po svojoj savjesti i slušali Dodika i Mrski SNSD. A zašto se ono on kandidovao, pita me Paša.
Za Člana Predsjedništva BiH. Kandidovali su ga.
Paši spadoše naočare. Pa što onda priča o poplavama. Njegova poplava je Haris.
Pedepe, dakle, priča o poplavama koje nisu božije davanje nego greška aktuelne vlasti. I bog traži promjene. Samo je poslao Ivanića, dolje, na zemljicu, da prethodno optuži vlast. Nije, naravno, saopštio, ni on ni njegov Borenović, koji je o tome imao konferenciju za štampu, da je u toj direkciji za vode njegov, Pedepeov, kadar na čelu. To nije zato što on to zna da radi, nego što su ministar, vlada i vladajući SNSD, dobri ljudi i ne ponašaju se po mom čuvenom kadrovskom pravilu: Hodže ne idu u crkvu. Ili po mom još čuvenijem humanitarnom pravilu: Kad crkne tvoja stranka, crko si i ti.
Dakle, opozicija Opšteg Potopa i Svevišnje Propasti, koja će nastupiti u oktobru, odmah poslije izbora, tako je najavio Ivanić, i dalje reklamira Sudnji Dan. Sve je crno, sve je propalo, jedina svijetla tačka je dolazak opozcije na vlast.
A glavna stvar.
Predsjednik progresivno-galopirajuće demokratske stranke nije u stanju da komanduje, koordinira, ajde, svojim najvažnijim kadrovima a hoće da vlada Bosnom. Koliko vidim, ako, sakloni me i sačuvaj, bude izabran vladao bi kao i Drug Član Bibliotekom.
Onaj brani kriminalce, onog ne slušaju njegovi u stranci. Jadna sam ti s vama Srbima, reče moja komšinica Paša.