субота, 3. јул 2010.

NUDIGUZI I POTOPNICI
skica za opijelo opoziciji
BORCI ZA PRAVA PARKINGA
Meždunarodnaja zajednica se ušutila, ko Mijat koji je na seoskom prelu pustio goluba. Analitičari im rekli da ga ne šilje na Republiku Srpsku jer će oni tamo dobiti 70%. Moj prevod: Sve što kažete i poduzmete, tako ste pametni, može biti idskorišteno u njihovu korist.
A i pomirili su se. Onaj NDI, Endi Aj, čuveni Američanin ljubitelj, demokratskog instituisanja, istraživao i istraživao, plaćao ove majstore, one majstore, svuda isti postoci. U korist Dodika i Esenesdea.
Shvatili su svi. I Incko, i Ognjeni Tadija, čak je shvatila i Debela Berta, shvatila je i BN TV. Predao se Bezidejni Bosić. Svi shvatili, samo još nisu Depeče, Demokratska Partija Čavić i Ateve.
Organizovali smo, mi iz SNSD, Konvenciju. Predizbornu. Red je da pozovemo iz svih odbora barem ponekoga. Pa i kandidate. A ljudima nije teško po ovakvoj božijoj sjalici i pripeci, sjesti u automobil ili u autobus i putovati od tri sata ujutro u Banjaluku, preko cijele Republike Srpske.
Digitalni mediji izvijestili kako jest. Evo slika iz Dvorane Borik. Evo šta je rečeno. Evo ko je govorio.
Jedino nudiguzi iz Atevea, ima i u medijima nudiguza i potopnika, dabome, zato i pišem ovo, sve pokušali uniziti smiješnom konstatacijom da, kad je za govornicu izašao Dodik, sve što je rekao dobilo je frenetičnu podršku. Ovacije zapeta aplauz.
Otkrili toplu vodu. Tako je već petnaest godina.
A onda važno citirali Depeče, partiju Ranjenog Vojnog Policijca Čavića. Građani protestuju jer su autobusi Esenesdea pritisli zemlju što ne pamte ni najstariji banjalučani. Blokirali parkinge, vele demokrati. I Ateve još dosoli: Rekli su nam da je u Dvorani Borik bilo osam hiljada ljudi a neki tvrde da ne može u Borik da se smjesti više od šest.
To je jedno od velikih dostignuća istraživačkog novinarstva. Izmisliš laž pa je onda pobijaš drugom laži. Ne može vam, da izvinete iz Atevea, stati ni šest. Mogli ste poslati tajnog istraživačkog novinara da izbroje stolice. Jedino što vam možemo priznati jeste da smo to organizovali tako da vama i drugim nudiguzima izgleda da je tamo bilo stotinu hiljada ljudi.
A parkinge smo platili gradskoj upravi.
I to je bila dobra prilika za istraživačko novinarstvo.
Uglavnom, pored tog velikog novinarskog uspjeha kesonskih, salonskih i trapskih parainetelktualnih cinika Novijeg Srpskog Novinarstva, zabilježen je i veliki programski projekt Čavićeve borbe za slobodu parkinga, danas popodne je u banjalučkom naselju starčevica Esdees ubacio letke u 34 poštanska sandučeta, prije nekoliko dana uputili su otvoreno pismo Dodiku i Vasiću i saopštili da nisu za nacionalni popis po slobodnoj volji.
Toliko o obimnoj djelatnosti opozicije
Procjenjujem da im to neće donijeti ni jedan minibus glasača.