понедељак, 28. јун 2010.

EUROPA JE DOPUSTILA TERORIZAM U BUGOJNU
Reisul Cerić je u Ajvatovici, jubilarnoj petstotoj, lakomislio sam da je to počelo i prije dolaska Dede Osvajača, rekao da je Evropa krajem prošlog vijeka dopustila genocid nad Bošnjacima.
Krivica se tako, sa regionalnog koljačko-genocidnog korpusa oko Srebrenice, proširuje na Evropu. Republika Srpska i Srbi su već dovoljno puta okarakterisani kao genocidni. Idemo dalje.
To je monstruozna poruka Evropi.
Pošto Reisul Cerić govori u ime vjernika, jer nacionalno nije instaliran ni po kom osnovu, a i vjera je muslimanima mnogo bitnija od nacije, nacija je nešto što je nepotrebno između države i vjere, odnosno, na putu vjere prema državi, to je prije svega vjerska poruka Evropi i hrišćanstvu.
To je svjevrsna objava rata Evropi.
Potpuno slučajno sinhronizovana, takva je poruka stigla i iz Bugojna.
Bombaško-terroristički napad na policijsku stanicu nije napad na Državu, kako to svečano i ceremonijalno izjavljuje vanpravnozačeti Državni Tužilac Barašin, već je napad na evropsko ustrojstvo BiH. Jasna je poruka da se instiutucije ovdašnjeg prava, i aparata, koje je instalirano po evropskim mjerilima, ne mogu tolerisati. To što se bombaštvo oblanduje u neke osvete za nečiji vehabijski zatvor i slično, samo je maskirna mreža.
Krajnji cilj ovog i drugih akata koji će uslijediti jeste odvojiti BiH od Evrope i EU. To je prva faza. U drugoj fazi, bombaštvo i terorizam će imati isključivo unutrašnje ciljeve – unitarizacija, uniteizacija, izgrdnja islamske države.
Silajdžić, forsiranjem Turske, i Turska, forsiranjem Silajdžića, imaju za krajnji politički cilj odvajanje BiH od EU.
To je sada proklamovano i kao teroristički cilj.
Mala stanica u Bugojnu izabrana je, ako su tačne informacije o zbornom mjestu onih koji su trebali paziti na javni red tog dana, zbog moguće pogibije više policajaca. A terorističko ubijanje više policjaca, neodvojivo podsjeća na Irak, Afganistan... prva poruka je: opasno je biti u njihovoj policiji.
BiH se mora spremiti za ovakvu vrstu Demokratske Djelatnosti.
Dabome, nije nikom jasno kako.
BiH nema ni jednu instituciju koja može profesionalno, ravnopravno, za dobrobit svih da radi taj posao. Obavještajnu, tajnu, prevenetivnu, koja dobronamjerno i ravnomjerno distribuira informacije svim punktovima vlasti u BiH. I neće ih nikada ni imati. Jer Sarajevski Politički Krug želi da stvori situaciju da je sve pod sarajevsko-državnom šapom.
Republika Srpska mora sve legalne i legitimne institucije podići na znak dugotrajnije uzbune. Ne treba biti naivan, samo je pitanje vremena kada će se pokušati bombaško-teroristička aktivnost prenijeti na druga područja BiH.
Cerićeva poruka da su Bošnjaci duboko povrijeđeni i poniženi, dovoljan je znak.
Samo čekam ko će za bombaški teroritam u Bugojnu optužiti Evropu.