четвртак, 20. јул 2017.

ЦРВЕНИ ФИЋО
ХРВАТСКИХ ВАТРОГАСАЦА
НАЈБОЉА JE ИСТОРИЈСКА
АНАЛИЗА ЈУГОСЛОВЕНСКИХ
ПРОСТОРА У 21. ВИЈЕКУ

Мислио сам да је нека фотошопажа. Кад сам угледао Црвеног Ватрогасног Фићу како се пробија путем уз велико ватриште у Далмацији. А онда су стигле и друге фотографије и потврде о Црвеном Фићи као припаднику Антипожарстевних Снага Хрватске.
Црвени Хрватски Фићо није траг Југославије, то је Трагедија Хрватске. Нити је то Југоносталгија. То је Салгија од Државе.

Хрватска, иако у великој предности над свим другим Соцрепубликама, па чак и над Апкосовом, није успјела у том сегменту Пожарствености да изгради сустав.
Још је трагичније стање у свим другим суставима.
Иако је постала чланица ЕУ, Нато и Пиранског Заљева.
Још је трагичније стање и у свим другим Државуљцима са простора бивше СФРЈ.
Не жалим за СФРЈ, иако ме је та земља отхраниа, школовала и запослила. Имала је свој вијек, као и свака амбалажа.
Али се мора констатовати невјероватна чињеница суноврата колективног, организационог и умног потенцијала свих југословенских Народа и Народности.
За које су криве њихове националне, паранационалне и кичнационалне Елите. Које су се показале не као Елите, већ као убуђали, горки и смрдљиви површински слој онога што су Турци звали Кајмак.
Није Држава ако Колинда врти гузом испред Трампа, нити ако Вучић врти гузом испред Мекејна и Бијеле Куће.
Држава је највеће достигнуће Људске Цивилизације. Најкомпликованије и најнедостижније. Које захтијева максимално и прекомјерно кориштење свих потенцијала, националних, вјерских, умних, културних, акумулираних.
Фићо Пожарственик у Хрватској, није црвен јер је ватрогасни. Нити што је Комунистички Реликт. Већ је црвен што га је срамота.