понедељак, 25. јул 2016.

ШТА ХОЋЕ
МАЛИ САРАЈСКИ
ЕРДОГАН
ОД ЕСЕНЕСДЕА

Сарај причу лансира а Додик балансира.
Сарај поручује да се припремају преговори и разговори СДА и СНСД.
Додик одговара. Не може у Сарају, може у Бањалуци. Ја, тихо, додајем, немој Миле, повешће и Давутоглуа.
Жеци басира. Само Институционално.
Посљедњи пут кад су двије странке, од којих је једна била СДА, водиле разговоре, Фахрудин Радончић, иначе мој добар пријатељ, најебао је.
Шта је позадина сарај лансирнице.
С тим што треба имати на уму да код Сарај Бакирлија мораш гледати и шта је под сећијом, шта под синијом а шта у малим бочицама у њедрима.
► Пребацивање камена о врату Есенесдеу и Додику. Рачунајући са тим да сада он мора да се изјасни. Ако ћути, ризикује да буде Изолационист. Ако прихвата, ризикује да се разотркије као неко ко је Одма Полетио и коме је само стало до Сарај Власти.
Стога Додик није требао да реагује. Већ да чека да они понове поруку, јасније и понизније.
► Сарај Бакирлије и Амбасадлије су процијенили да је превише фронтова отворено против Републике Српске. И да за њих војске нема. Нема упоришта за доставу муниције а и кад дође муниција, нема чиме да се аргументише. Јер све што се ради против Републике Српске, откако је Савез За Промјене заузео мјесто под сећијом, уставно и дејтонски је нелегално. Правно и политички је насилно. Сарај и Једна Амбасада увиђају да не могу добити ни једну битку.
► Савез За Промјене, тај Чабарли Делија, онај за којег се установи да је, након сваког прела, Прднуо у чабар, није одиграо ни једну улогу. Од килозлатне, мектићораве до митингрушилачке. А на локалним изборима се ништа од њих не може очекивати. Чак да трио ВОМ задржи позиције, бескорисни су за Бакирли Пројект.
► Финансијски Крах Републике Српске, толико прижељкиван, не назире се.
► Референдум иде.
► Београд је опет ближи Бањалуци него Сарајеву, Сребреници и Глувом Тројном Труском.
► Кандидатуром Радојичића за Градоначелника Бањалуке, СНСД је кренуто путем консолидације.

У таквом мозаику, Сарај Бакирлијама и Амбасадлијама није остало много маневра.
Извикивања о Босанском Језику су спала на тужбе СДП према министру просвјете, Одлуке Уставног Суда траже мачка и добар реп, уцјене са МКММФ аранжманима изазвале су нешто мало погузичног свраба а дјеловање Шаровлука изгубило је сваку убједљивост. Тај тројни министарски блок, Шаровић, Црнадак, Мектић, разбијен је и постао је сувишан и смијешан.
Сада се покушава СНСД привући у загрљај СДА. Како би се отупила Национална Мирисна Нота Додика и СНСД. Јер та нота већ шири ноздрве брачима за 2018у.
Ако би пројект успио, онда би се Босић опасао Српством, па заједно са Војводом Иванићем, кренуо да разбија турке на буљуке.
Ну.
Гавни циљ СДА и Бакир Амбасадлија јесте уљуљкивање Додика и СНСД, куповина времена за нешто чега се Власи нису досјетили.
Стога треба пустити турке да таламбасају по чаршији, да телале, да завијају, да ситне књиге пишу и шаљу, а све то стрпљиво и мирно гледати са висова, негдје до Петровдана, оног који први дође, па запалити лиле и послати гласника са поруком Нисмо добро чули. Да сте клекли и молили нисмо видјели. Да поштујете Републику Српску, нисмо спознали.
Морете ви то боље.