субота, 14. мај 2016.

МОЖЕТЕ И НОЋАС ДА СЕРЕТЕ
СА ГРАНА ОБЛИЖЊИХ КРОШЊИ,
РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ
ДОБРО МЈЕСТО

За Републику Српску је веома добро да је одржан Протест Опозиције и Митинг Власти, на истом мјесту  у истом дану.
Иако сам био против тога да се Власт јогуни, јер има друга средства да политички потуче јалову Опозицију, сада могу да будем задовољан. Јер је ово неоспорна добит за Репиблику Српску.
Сви остали нису ни изгубили ни добили.
Власт јесте имала подршку много већег броја људи, камо среће да тако буде и на изборима, али то је посљедица добре организације Власти, улијевањем осјећаја сигурности, прије свега, и добре Организације Есенесдеа.
Није имала шта ново да каже. Јер је већ све рекла и јер све што мисли, то свима и каже.
Опозиција је имала довољно присталица на скупу.
Такође нису имали шта ново да кажу. Они ово морају још да вјежбају. Сад су у фази да не могу да добаце до живог зида. Паучина у рашљама мора бити константа да би се кандидовао код Бирача на побједу. Неће нико да иде у кладионицу, за тебе, а ти стално губиш.
Добит за Републику Српску је
► Показала је да је Држава. У административном, организационом, полицијском и безбједносном систему. Сама, својим снагама. Много веће Државе тешко би се изнијеле са оваквом ситуацијом.
► Потпуно је искључен страни подмукли, диверзиони, украјинско-мајдански фактор. Он је, истина, још раније напустио Сазап, увидјевши да ту нема среће ни погаче.
► Одржан је сајам Политички идеја и ставова. То су виђени експонати али је, иначе, мало сајмова са Политичким Новитетима.
► Власт и Есенесде су показале добар однос са Јавношћу. Нису главну нит мијењале од почетка. Могле су боље. Али неће да слушају. И не умију да слушају. Савез За Промјене био је катастрофалан. Неколико пута је мијењао црвену нит свог обраћања Јавности и Бирачима. Почео је говором на свечаности тјерања стоке из торова, онда се окренуо промјени гонича у владиној администрацији, потом се окренуо мировним покретима, а на крају, да би задовољио оне који желе да овдје униште НДД Сферу, крајње глупо је напао Патријарха. Тако да они који су дошли на Протест, ни сутра неће знати зашто су позвани. Они који су дошли на Митинг, знали су шта ће бити и то су и добили. Додик је упутио пар шутева ногом у дупе, Босића осрамотио и све завршио пјесмовитом зајебанцијом.

► Република Српска је показала Стабилност и Самосталност. За овај степен развоја друштвених односа и околних  крвожедника, посве задовољавајући и обећавајући.