петак, 13. мај 2016.

ПОРАЗ
ЛАЖНЕ ОПОЗИЦИЈЕ,
ПОБЈЕДА
НЕПРИЗНАТЕ ДРЖАВЕ

Док ово пишем, Босић још цврчи на роштиљу среће те.
У којој још ништа није схватио и у којој је он и Мисија, и Месија, и Опозиција, и Пробосанац, и Тропрст и Протест.
Сутра, кад се ватра згасне, надам се да ће имати снаге да схвати да је самом идејом о Протестима, на које је, по свему, и по мом дубоком осјећају, натјеран, намамљен и навучен, доживио Пораз.
Да погледам редом.
Прво Савез За Промјене.
Њихова дуга артиљеријска припрема, дејство из свих оруђа, далеког домета и кратких цијеви висококалибарских промјера, активирање касетних, усмјерено распрскавајућих и нагазно одскочних минско-експлозивних средстава, од којих су неки биле личности из њиховог арсенала, типа Мекића, требала је да води једном циљу који је на карти означен великом црном тачком опкољеном црвеним стрелицама и заставицом на којој је писало Рушење Режима.
Када су емитовали одлуку о Протестима, говорили су паролама Пакуј Кофере, Аеродром, Оставка, Падај Владо.
Потом су дошла два антисрпска биљега на њихов, Сазапов, Пробосански Бехар. Контејнер у Сарајеву и Давутоглу у Бањалуци.
Сазап је почео да мијења карту битке. Рекли су да су протести мирни, да није циљ промјена власти, да је Давутоглу Клемпави Кретен, додуше, преко минорног Црнатка, а на визуелну идентификацију су уградили Три Прста, као што су и србизовали и слоган у коме је Ослободимо Српску. Тако је потуно промијењена Црвена Нит Протеста. Када се то преведе онда се мора рећи Изгубљен је Компас. Јер се од Рушења Додика дошло до Ослобођења Српске. Само због Српске. Да лажно покажу да им је Српска, из Сарајева, ипак, на првом мјесту. Зато и Три Прста. Мада та Три Прста никоме од њих нису својствена и високофреквентно евидентирана. Ни Босићу, ни Бореновићу, ни Иванићу, ни Чавићу.
Та конфузија, у коју су морали да уђу, неће умањити број учесника Протеста. Јер ће и Сазап дириговано организовати Протесте, као и Власт и СНСД Митинг. Али ће пољуљати вјеру у Савез За Промјене. Њихов рејтинг ће пасти испод Надала и Федера. То се мора осјетити на Локалним Изборима али и у постпротестној фази, све до Општих Избора 2018е.
Власт, Јер је Додик докхолидејевски испалио Контрапротест у својству Предсједника Републике, пошто је схватио да је на том мјесту мета а не на мјесту Предсједника СНСД, веома је брзо трансформисала идеју јогунасте клацкалице у демонстрацију Организоване Политичке Државе. Синтагма Стоп Издаји убацила је Савез За Промјене у кружни ток са семафорима који су залеђени на црвено.
Покренута су оба колосијека дотока учеснка Митинга Власти. И властнички и страначки. Као што је Сазап покренуо своје путничке композиције из општина гдје има локалну власт.
Дакле.
Кад се, предзору, сви придигну и рукоположе Га на сто, чији ће бити дужи.
Савез За Промјене никако неће бити на добитку.
► Чак ни у убједљивости броја учесника.
► Ни у Политичким Порукама.
► Ни у акумулираној енергији за хибридну вожњу до ових и до оних избора. Напротив.
► Почеће да вергла напразно.
► Босић, њихов лидер, пошто је Бореновић у немоћи а Иванић се отклонио, биће једна велика табела пасиве у коначном салду политичког инвентара и завршног рачуна, зрео за Орден Пробушени Мегафон.
Власт и СНСД ће бити на добитку.
► Политичка истина о Издаји је добила бројчану потврду.
► Организација странке је активирана.
► Надбројност ће бити очита.
► Држава је показала организацију и функционалност. Без оне фразе све безбједоносне агенције и структуре БиХ у сарадњи са Мупом Ерес. И то много већа, јача и убједљивија Држава, него што је то била БиХ у Сребреници.
► Република Српска је постала полигон Политичке Демократије. Што је капитална добит за самоувјереност, самосталност и сљедеће препреке које нас чекају.
Дабоме, све је ово под условом да деструктивне притајене снаге не изазову рушење и крв.

Али моја увјереност у надмоћ Државе Српске и над њима, смирује ме.