уторак, 10. мај 2016.

САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ,
АМАТЕРСКО
ЗАПИШАВАЊЕ
ЈАВНОСТИ

Таблоиди нису производ неке будале незавршеног новинарског образовања или жељника брзе тиражне лове.
Таблоиди су Стање Свијести.
Она се не покаже тамо гдје се држи под контролом. Или гдје постоји нит које се, у тами прљавштине, кича, шунда и безвриједи, могу да држе.
Шта негативно Стање Свијести, које се никако не очитује само кроз Таблоидизацију, Таблоидиотизацију или Блатоизацију, то је у мањој мјери, може да држи под контролом.
То свакако није Сила.
Али јесте Идеја. План. Програм. Веза са реалношћу. Напредак. Излаз. Продуктивност. Креација.
Међутоа. Као што је Таблоидизација само мало зло у Негативном Стању Свијести, тако је и све ово што сам набројао, тек мали дио онога што је потребно да би се укупно Стање Свијести промијенило. А што је готово немогуће да се догоди.
Политика је један од бољих полигона НСС, Негативног Стања Свијести.
Јер у Политику може да иде свако.
А не мора да буде образован за Политику, за Друштво, за Економију, за Право. Да је макар образован за Демократују, штагод то значило. ОЈЈ. Отац Је Јебо.
Не мора да има референце. Да је нешто урадио у неком дијелу живота. У некој другој области.
Не мора да има личну карту Добре Намјере. Не мора да буде поштен.
Итакодаље.
Како је то кад немаш Идеју, Програм, План, видљиво је ових дана у случају Савез За Промјене и у њиховој акцији Ослободимо Републику Српску.
Заиста је задивљујуће како је Сазап стигао од Додика Криминалца до Ослобођења Српске.
Можда би могли да продају то знање.
Ослободимо Панаму.
Ну, кад су већ стигли до тога, требали су некако да објасне Незадовољном Народу, јер они, иначе, тако зову Србе у Српској, ко је окупатор. Од кога треба ослободити Српску. Колика је кривица Незадовољног Народа, ако је гласао за Окупаторе од којих га треба ослободити.
Тако је Сазап Опозиционарство а и Политику уопште, у Српској, претворио у Таблоид. Сваког дана нови наслов. Јучерашњег се више нико не сјећа.
Они, дабоме, а нису први међу Србима, не сватају да Масовне Протесте може да окупи само Кратка Идеја. А јасна. А дневна. А политичка. На основу дугог стања. Под које се никако не може подвести дуго гласање за исту Политичку Странку.
Ово њихово превођење Дневне Политике у Епске Заносе, Ослободимо Српску, Титов Напријед, Босићу, Босићу, Слободо, потпуно је неразумљиво Незадовољном Народу. Не зато што је НН глуп. Већ зато што очекује Политику од Савеза За Промјене. Нарочито након Десет Година. Политичку Идеју. Програм.
То неће омасовити Протесте. То ће их окрњити и одбити и оне који су искрене присталице Есдееса и стварни противници Есенесдеа.
Они данас настављају са канонадом. Утркују се у глупостима.
Чавић говори о ножу и погачи. Црнадак обећава да ће стајати у првом реду. Тадић каже да ће Га Отјерати. Босић дојављује да је Додик спреман на све.
Могу да мислим шта ће још до тог 14ог да извикују.
Да се утркују.
Да слуђују.
Савез За Промјене постаје водећи Таболид Републике Српске.