четвртак, 12. мај 2016.

МНОГИ БИ
ЗАКЛАЛИ БАЛКАН
САМО ЗБОГ
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Савез За Промјене, генијалци натаминањихови, Босић, Црнадак, Бореновић, Михајилица, Иванић, ти прворедаши, првоборци промјена, Првопромјенаши, требало би да знају те неке Балканске оквире у којима се играју игре, у Македонији, у Грчкој, у Црној Гори, у Санџаку, у Србији, у Хрватској.
Мада разумијем да, осим Иванића, њихов главени лонац је капацитиран на двијетри литре. Као што разумијем да они, а и они који их гурају изван бразде, мисле да у њега може да се налије десет.
Иванић зна о чему се ради.
Не зато што је политички геније већ зато што је давнашњи миљеник и обавијештеник.
Реално, кад погледаш оног Босића, о чему би га обавајестио. У коју сврху.
Република Српска, иако је мала, и живљем и територијом, и економијом, по свему је Велики Проблем на Балкану.
► Због инсистирања на Дејтону. И Самосталности која јој по њему припада. Док се нико не држи својих Дејтона, од Уефе, Емемефа, САД, УН...
► Због тога што је крушка међу јабукама. Све треба некако одвојити од Срба и отети, само је Републику Српску потребно утрапити, угурати, утопити, у нешто. Како Косову дати Државу а Српску дати Бакиру.
► Има стабилну Власт. Десет година, на демократским изборима, Бирачи гласају за Есенесдеов Коалициони Мозаик.
► На цијелој вјетрометини свјетске финансијске кризе, држи се у седлу, у буџету и на трезору. И поред туземних финансијских завјера, уз помоћ домаћих издајника.
► Има Додика, лидера Есенесдеа, и Предсједника Републике, који се не обзире ни на рајка васића, а камоли на неке сарајевске и европске дркаџије.
► Није потпала под Вучићев Синдром Пријатеља Патетике. Као што није ни под Тадићев, ни под Милошевићев, ни под Коштуничин. Јер, из Србије, од почетка ратова, долазе за Српску опасни синдроми.
► Признаје мање Сарајевску Амбасаду него Косово.
► Не одобрава признање Косова од стране Сарајева.
► Не дозвољава Сарајеву да БиХ срља у Нато Пакт.
► Не пристаје на Централизацију и Унитаризацију БиХ, чиме би, на Балкану, са дневног реда била скинута једна тешка црна препрека Финансијерским Територијалистима и Антипутинистима.
► Добро што Србује, али Српска и Русује.
Због свега тога је Република Српска Велики Проблем.
Због свега тога је веома ризично у Српској организовати рушилачке протесте против Власти.
Јер са тим је рушилаштвом наступио Сазап. Тек се данас помало повлаче. Као што су истурили Црнатка да лане против Давутоглуа. Обећавши му да ће рећи да је он међу челним типовима Сазапа.
Након очигледне наставе са Рушилачким Протестима, овакве Протесте може да организује само Политички Идиот. Или Заонамјерник.
Чак и да Сазап има Политички Програм, да га људи разумију и прихватају га, Масовни Протести за смјену Владе и Тјерање Предсједника Републике нису медиј за његову имплементацију. Нико боље не разумије Политичке Програме, од Избора.
Ну. Пошто Сазап то нема, он посеже за Туђим Оруђем.
То је исто као да се ставља на Туђу Страну. Против Републике Српске.
Тим својим рушилаштвом, привукао је обилне количне стрвинара, мрљинаша, крожедника и провокатора на Републику Српску.
Сада се од Републике Српске прави Политичка Наказа. Мјесто сукоба навијачких хулиганских група. Босић, та Политичка Пропалица, тај Политички Аналфабет, тај Аматерски Лидер велике српске странке, призива Ексремисте.
Мислећи да ће количином Анархије његова и важност Протеста порасти.
Он, Босић, и Сазап, претварају Републику Српску у Политичку Куцању.
Ја, ипак, мислим да су људи много разумнији него што то Босић и клика мисле. И него што намјеравају да их искористе. Да ће Протести и Митинг проћи нормално, уљудно, са говорима и тешким ријечима, са звиждањем и аплаузима.
И да ће се показати да у Републици Српској има Политичке Демократије више него у Хватској, Сарајеву и Србији.

А то ће, онда, бити пораз. Не Савеза За Промјене, већ њиховог концепта лажне употребе Незадовољног Народа.