среда, 11. мај 2016.

КО ПРИЖЕЉКУЈЕ
И ИЗВИКУЈЕ
НАСИЉЕ,
14ог У БАЊАЛУЦИ

Многи божији дилетант, неспретњаковић, подмуклица и прикривени зликовац, бави се Протестима и Контрапротестима у Српској, заказаним за 14и мај.
Дио могу да одбијем на незнање, несхватање, општу изненађеност. Јер, на овим просторчићима, није уобичајено да се на Протесте Опозиције, одговара Митингом Власти.
Мада није јасно како то да Опозиција има права на простор, протест и став а Власт то нема. Не може исти дан. Мада нико, у овој протекторској, постберлинскозидној демократији, није увео Екслузивни Опозициони Дан.
Данас се о политичком догађају Протест & Митинг огласио и Први Српски Позориштарац, Вучић.
Каже, патетично, да је разговарао са Додиком, Иванићем и Босићем, у оквиру Дејтонског Споразума, СТЈЖ, и апелује да не буде сукоба. Обавјештајне службе су му рекле.
Мрежасти Друштвењаци, одређени, евидентирани слојеви, недјељама дркају о сукобима, сили, усраним моткама. Безгаћни Блогери Пушачи, такође. Федерацијски медијски шљам.
Све је то уобичајено, безопасно и у сфери разних болести, од личних до комшијскокравских.
Само је опасно што Савез За Промјене, одавно, говори о сили, насиљу, ослобођењу, које се никад и нигдје не може провести без крви и силе, о одласку Додика на Аеродром, о протестима који ће трајати више дана. То исто пишу и разрађују њихови идеолошки интернетарци и страни инструктори. То прижељкују и на то их потичу Сазапови Сарајски Бакири. Бакир Изетбеговић је говорио о српским гладним стомацима који ће устати против Власти.
Босић каже да има сазнања да неко из Србије долази да прави нереде.
Неразумљиво је толико воајерског крвожеднила око обичних јалових протеста, у обје организације.
Заиста треба поставити питање Који је стварни циљ Опозиције. Савеза За Промјене.
► Да ли да Незадовољном Народу, који то не зна, кажу шта је његово Незадовољство
► Да ли да Додику покажу гдје су врата а гдје аеродром
► Да ли желе да га некоме испоруче, као Чеда Слобу
► Да ли желе насиље којим ће разрушити институције и систем у Републици Српској
► Да ли желе општу нестабилност у Српској која ће ићи наруку Сарају и Шаптачима Унитариста
► Да ли желе своју програмску промоцију пред локалне изборе (што је потпуно нереално и бесмислено)
► Да ли желе да покажу да у БиХ све функционише, чак и бањалучко отварање Ферхадије у режији Сараја и Давутоглуа а у Српској ништа не функционише
► Или су некоме дужни Масовне Протесте. Само као иницијалну капислу, спорогорећи штапин.
Протести Савеза За Промјене и Митинг Власти Републике Српске имају смисла само као Политичка Демократија. Као мали прољетни сајам политичких ставова и програма, ако их има. Свака друга визура, свака друга тенденција, свака друга употреба та два скупа, погубна је.
Опозиција није показала конструктивност у том процесу. За разлику од Власти. Мада се очекивало обрнуто.
Ослободимо Српску је рушилачка синтагма. Поклич Силе. Мада и Стоп Издаји носи те потенцијале. То, Ослободимо Српску, није само политичка манипулација, игра ријечи, дневна досјетка. То је позив на насиље. Јер се Ослобођење не може извести без тога.
А кад до тога дође, онда се нико неће сјетити да се не зна ко је окупатор. Да Савез За Промјене сугерише да је Власт окупатор. И да је за ту власт много пута гласала Већина Бирача.

Пошто, по свему, Сазап не ради за себе, и за своје појединачне Странке, нити за Изборе, најважније питање, и прије и послије Протест & Митинг, јесте За кога ради.