уторак, 30. јун 2015.

КАКО ЈЕ ВУЧИЋ,
ПОВОДОМ СРЕБРЕНИЦЕ,
ОСТАО ИЗОЛОВАН

Чак га је лизнуо и Младен Иванић, мастиљави плајваз, и написао неко писмо против Резолуције Геноцид Сребреница и рекао да ће то Дићи Тензије, Донијети Подјеле и, уопште, ситуацију, додатно усложњачити.
И Младен Босић, тешкоразумљиви политички промрмљатор, има резерве.
Остали дио политичке сцене Републике Српске такође је против Резолуције Британике.
Николић је, у Србији, позвао Предсједништво БиХ, а то значи Иванића, јер је он Предсједавајући, кад је Бакир одсутан, и кад нема Орића за пуштање из затвора, да се одреди око РГС, Резолуције Геноцид Сребреница.
Иванић се одмах, неуобичајено за њега, итнуо задњом ногом на Николића из чега се да закључити да је он на истој сиси, у том сегменту, као и Александар Власт. Николић, Предсидетељ Сербије јесте низаштонејебавајући и неуобзирујући артефакт.
Од осталих на политичкој сцени Србије има још Дачић. Он је Оебс и он држи баланс. Провалија је огромна, сајла танка а баланс штанга кратка.
Али. И без тога, Дачић је, и цели СПС, као прашина на ормару. Гдјегод се селиш, и они су ту али никад се не чују, не смрде и не миришу.
Остали Сребреничани у Србији, типа Борис Тадић Слушајте Ме Пажљиво, одавно су прднули у чабар и њих више нико ништа не пита. Не само по том питању.
Остао је само Александар Власт који је рекао да ће до 30ог или 30првог, ????, јуна одлучити о одласку.
Младенов шеф смјене, Бакир Изетбеговић, удесио је да се Вучићу упути и званични позив.
То је додатна тона кокса у сименсмартиновој пећи у којој се тали, али не кали, Србија.
Поред укопу Заједнице Српских Општина на Косову, Александар Власт мора да, тјерају га, присуствује јубиларном укопу у Сребреници. И тако, чак и не говорећи ништа, призна да је тамо био Геноцид. И да су га, у Удруженом Злочиначком Подухвату, изршили Срби, Српска и Србија.
Вучић је, добрим дијелом, сам себе, и Србију, довео у такву ситуацију.
У ситуацију да је потпуно усамљен у тој политичкој игри око Трајног Геноцида у Сребреници. Јер сада се, поводом двадесет година, ломи тренд да ли ће то остати као Геноцид или ће то проћи као неуспјела пропаганда Сарајевских Унитариста. Стога и јесте Британија потегла Резолуцију.
За Вучића мање више, али за Србију није добар такав однос снага. Јер је слаби. Али и даље девастира човјека који је концентрисао сву институционалну, а нарочито ванинституцналну власт и моћ, у својим рукама. Односно његово радно мјесто Предсједника Владе.
Србија, Вучић, није умјела да схвати да је стратешки пресудно да буде компатибилна и сагласна ставу Власти и цијеле Српске. На тај начин најбоље брани Србију.
Сваки колаборационизам Србије. Под фирмом толеранције, помирења и еуропејства, погубан је не само по Србију, већ и по Српску.