субота, 28. фебруар 2015.

ХРВАТИ У БиХ
КО СРБИЈА У ЕУ

Босна и Херцеговина никад више неће бити она која је била након потписивања Општег Оквирног Споразума за Мир, у Паризу.
Бошњаци, муслимани, њихово политичко и вјерско руководство, пропустили су прилику да учествују у изградњи једне равноправне тројне консоцијативне европске земље. Послушали су Америчке Кретене и типове попут Реиса Церића, да у распаду СФРЈ сви треба да добију националне државе па и муслимани. Превидјели су да се не може прво имати националну државу па тек онда нацију.
Хрвати, пак, добивши муслиманско – хрватску федерацију, пропустили су прилику да захтијевају тамошњу равноправност која им припада. Повели су се, као дјеца за лизалом, за Сарајевом, у лажној причи о изградњи Европске Државе и насјели на сарајевску ћаршијску о томе како само треба сјебати Србе и Српску и мед ће да тече и низ Дрину и низ Шаховницу.
Колективно, политички, у много прилика, најглупљи Срби, овај пут су тек на трећем мјесту.
Хрватски Народни Сабор директна је посљедица унитаристичке и тамничарске политике коју су Бошњаци муслимани, њихово политичко и вјерско вођство, практиковали према Хрватима. То је политика у којој је Дрипац Комшић само врх леденог бријега.
Ако неће Бријег Мухамеду, хоће Жељко Комшић.
Данас је Хаенес, на шестој својој сесији, донио Декларацију о потреби преустроја БиХ у Симетричну Федерацију.
При томе се изричито захтијева да се организује Међународна конференција како би се донио, наметнуо, нови федерацијски устав за БиХ.
За све те, и друге, декларацијске захтјеве, касно је.
·        Хрвати, Срби и Бошњаци, морају да чекају крај распада СФРЈ, односно распад БиХ, да би остварили неке од својих захтјева. А можда ни један. Тај геостратешки лото је, отприлике, 7 од 14.573.
·        Никада се више Велике Силе неће наћи за истим столом и на тему БиХ. А нарочито не због Хрвата у БиХ. Сматра се да су Хрвати добили шта су требали. Неовисном и бесрпском Хрватском.
·        Међународне околности не иду наруку таквој идеји. Нико неће своју глобалну позицију да ризикује због Мало Миц, Мало Циц, у БиХ. Јер. У питању су велике територијализације. Јер. Русија не може запосјести Србију и БиХ, што би могло да буде звоно за узбуну.
·        Максимум који се може очекивати од ангажмана иностранаца јесте привидно бирократски централизована БиХ како би се мазале очи, а и дупе, ако буде вишка масла, путем према ЕУ. И то само да би се Русија држала даље од овог простора.
·        Хрвати, Хаенес, траже сада даљу дедејтонизацију у цијелој БиХ, како би исправили своје грешке у Федерацији. Потпуно погрешно. Помињу гласање за Владу Српске у свим националним клубовима и слично. Вијеће Народа у Српској је неуставна и недејтонска категорија и треба да буде укинуто а не да буде пресудан фактор у одлучивању о Влади или о било чему. Треба укинути и министарску формулу 8 : 5 : 3 јер се ради о трагикомичној фарси.
·        Бошњаци, муслимани, њихово политичко и вјерско вођство, уз подршку стања Ислама у свијету, неће дозволити било какав помак и ићи ће на Фактор Вријеме. Њима се чини да оно увијек ради за њих. Они ће се задовољити овим што имају. У извјесној мјери фингираном Сарајевском Државом. Филџан је Филџан, јебига.
Хрвати, Хаенес, треба да се усредсреде на борбу у Федерацији. Која ће да буде дуга и тешка. Да примјењују реципрочне мјере дискриминације према Бошњацима. Да заокружују свој привредни систем. Да преко Хрватске обезбјеђују подршку Ватикана и других кругова у ЕУ. И да буду стрпљиви.
О томе се не може донијети деларација. Али ја могу да им кажем.
За Сарајево, за Сарајевски Политички Круг, и за бошњачко политичко и вјерско руководство, Вријеме не ради.
Пропао је њихов лажни мултиетнички пројект Есдепе и Златко Гулагумџија Хрватски. Пропао је Комшић као политичка проституална манекенка. Дапаче, вратио им се као бумеранг. Остало им је још да пробају са Бакировим Анђелима, Иванићем и Босићем.

Бих се више не може ни поправити ни покварити. Она може само да труне. Хрвати, као и Срби, треба да мирно и разумно чекају.