понедељак, 23. фебруар 2015.

3592.
ЕУ И БиХиС.
НИКО НЕ ЗНА
КУД СЕ ИДЕ.

Сама чињеница да долазим у посјету БиХ, други пут у три мјесеца, јасно показује колико је ваша земља важна Европској Унији и мени лично.
Рекла је Федерика Могерини.
Лаже.
Федерика Могерини је Висока Представница ЕУ за вањске послове и безбједносну политику те потпредсједник Европске Комисије.
Сама чињеница да она виси у БиХ, јасно говори о томе да она лично, а и ЕУ, немају паметнијег посла.
И да не знају шта ће са БиХиС, Босном и Херцеговином и Српском. Али ни са осталим, и важнијим, земљама, испред или већ у ЕУ.
БриБир, Бриселска Бирократија је већ годинама, мандатима, у ситуацији да измишља топлу воду. Колико их се само зачешљаних и углађених, необавијештених и ненашминканих, измијенило у посјетама БиХиС. Колико су само тема, реформи и идеја, наметнули, толико да се и Кардељ преврће у гробу. А помаже му и Пепца.
Сјећа ли се ико трауме Сејдић Финци. А знам да је и у Румунији наступило опсадно стање кад је Брисел рекао Или Сјдић Финци или ништа. Букурешт је био убијеђен да њима слиједи захтјев Нађ Петровић.
Сада су генијалци Брисела, Промјена и Сараја, смислили Изјаву. Коју су морали да потпишу лидери свих странака.
Сјећа ли се неко полицијске Реформ Торте, Бутмира, Априла.
Било ко добронамајеран, када анализира Изјаву, схватиће да је БиХиС убачена у технолошко чудо, пола центрифуга, пола дробилица. И да се чека шта ће од свега испасти па да неко испали нову идеју.
То је зато што је и БиХиС земља скрпљена, земља завезаног пупка а нерођена, ни на царски рез, земља под одроном, земља одрон. Земља На Чекању. БиХ, Босна, како у Сарају воле да јој тепају, биће завршни печат у распаду СФРЈ. А како ће тај преостали распад тећи, то СБЗ. Сами Бог Зна.
Практичнији разлог за бауљање Могерини Гарнитуре, јесте то што ни Брисел не зна шта мисли и шта ће рећи Берлин.
А Вучића не смију да питају. Једини он зна шта каже Србија, шта каже Држава, шта каже Свет.
Мада ни то није тачно. То ја само тако кажем.
Да зна Вучић, не би сада иза окуке искочила тужба Косова, протв Србије, за Геноцид. Сачекуша за Диковића била је само извидница.
Обмањивање Србије о потреби да се прода Железара Смедерево, из исте је теке као и овдашња прича о покретању економских активности, сто хиљада радних мјеста и страним инвестицијама.
Све то је само још један разлошчић да се Република Српска окрене себи о својим малим али здравим снагама. Људима, Земљишту и Тешком Послу.

Немојте се изненадити ако Могеринијева затражи сусрет и са мном.