четвртак, 31. јул 2014.

3133.
ЗНАЧАЈ
ЈАКЕ СТРАНКЕ
ЗА СТАБИЛНОСТ
НАЦИЈЕ

И цијеле НДД Сфере.
Када су одлучили да разбију Југославију, шта су прво разбили. Савез Комуниста Југославије.
На том разбоју лако се, онда, творе сва друга растакања и деструкције.
На примјеру Србије и Српске видљива је та тендеција департизације нације.
Демократска странка у Србији била је фаворит странаца. Као и њен лидер Тадић. Али након обабљања једне етапе у том Туру око Косова, разбијена је као да никада није ни постојала. Ништа боље нису прошли Шешељеви радикали. А само је варка да је СНС јака странка. Цијела кампања за посљедње изборе била је незабиљежено персонализована а сва постизборна догађања у мозаику власти аутирали су СНС као Политичку Странку у лавиринте друштвеног маргиналиторијума.
Српска Демократска Странка такође је доживјела растакање. Од демократских до насилничких метода.
Савез независних социјалдемократа сада је, такође главна мета. Већи циљ него сам Додик којег су промовисали у симбол Режима. Само је на корак до Хитлера и Путина. Али СНСД је главни циљ. Којигод се кретеноид појави у балеги, њега се проглашава високим функционером Есенесдеа. Портал бнтв пун је Додика, скоро као да ради за њега, али и транширања странке, страначких људи и страначких министара. На тај начин се раздваја Додик и Есенесде што је најбољи пут за разбијање Савеза.
Есдеес није умио одговорити на те уништавајуће изазове, не само због хипотеке рата, криминала и профитерства којег је накалемио Србима. Није умио створити јаку страначку организацију као темељ одбране од насртаја инфилтрирајуће и екстерне природе.
Није то успио ни данас.
Иначе му не би натурали Иванића. А и Тадића, који није изворни Есдеесовац већ играч раздора.
Да Есдеес има јаку организацију она никада не би дозволила такав волунтаризам кандидовања који је, у ствари, само употреба странке за прикривене циљеве и процесе.
Да је Тадић имао јаку организацију Демократске странке не би се чешао зашто је изгубио од Николића. Нити би се Николић чешао зашто је побиједио Тадића.
Републици Српској, апстрахујем Србију, она убрзава, потребне су двије јаке странке, са јаким страначким организацијама. Између њих се, онда, не би могли појављивати привремено употријебљени играчи, маргиналци, мрачњаци, подлаци и деструктори.
А Сарајево и његови унитарни помагачи, не би могли кидисати на Републику Српску као да се ради о кули од карата.
Такође је битно схватити да је за јаку странку битнија јака организација него јак лидер.
НДД СФера, Нација, Друштво, Држава, преко јаке странке комуницира са окружењем. Саопштава своје циљеве и ставове. Реализује своје планове и испуњава потребе. Јер ништа од тога не долази само од себе. И без организације.
Јака органнизација, у разним облицима, темељ је постојања и стабилности НДД Сфере. Организација Вјере. Организација Реда. Организација Одбране. Организација политичке артикулације.
Црква, Полиција, Војска, Политичке Странке, дио су истог организационог темеља Нације Друштва Државе. И почивају на истим принципима. Само је разлика у крсту, метку, палици или гласу, као основној ријечи, реченици или средству комуникације.
На оваквим просторима каква су наша, Нација Држава Друштво могу да буду сретни да велика већина јединки жели да буде вјерник, полицајац, војник и члан странке. Када се изгуби та жеља, доћи ће се у фазу потпуне сорошизације нације и друштва, у фазу грађанске гранулације којом се манипулише лакше него пуним отвореним вагоном маслачка на брзим пругама.