субота, 2. август 2014.

3136.
l'UNITÀ
СЕ ГАСИ,
ИЛИ КАКО
СУ УНИШТЕНА
ЕВРОПСКА ДРУШТВА

Унита, како се овдашњим комунистичким језиком изговара, лист је талијанске комунистичке партије којег је основао Антонио Грамши, један од хероја радничког покрета у Европи који је бујао након Октобарске Револуције именом Лењина. Грамши је био и предсјендик КПИ а умро је након што су га Мусолинијеви режими сатрали у затворима. Па пустили на слободу само да им не скапа у ћелијама.
Грамши је један од људи Двадесетог Вијека чије име одмах асоцира на Радничку Класу.
Грамши је Љевица.
Грамши је Мученички Дух слободарске Европе.
Грамши је из Италије која је и земља Идеја.
Код старих перверзних комуниста, социјалиста, самоупрвљача, на овим просторима, просторима које сада прекривају хоризонтално разастрти пољски нужници, који су крајњи домет друштава и држава насталих на пољима уништене Европске Љевице, Унита је била свакодневна ријеч. Вијести за ухо и око, редовно су преносиле шта пише Унита, Женмин Жибао, Правда.
А онда је све отишло у Пиздуле Пема Терине.
Унита је изашла у посљедњем издању. Тако јавља Наша Веза. Држала се, јадница, дуже од Комунистичке Партије. У задњим годинама талијанска Држава је давала донације за штампање. Није помогло.
Нема ко да чита новине уопште. А камоли лијеве.
Нема радничке класе. Умјесто идеологије, одавно царује Берлускони.
И да не серем даље, тако је у цијелој Европи. Љевица је накурњачена, искориштена и одбачена. Посебни контејнери су за стакло, папир, љевицу и пластику. Љевица се рециклира у финансијски неолиберални тоталитаризам.
Судба Европске Љевице је судба европских друштава и држава. Неолиберализам америчког Марлборомена успио је да уништи свако друштво и државу, да их растроји и размрви, да их дерегулише и депроцедурише, до мјере са које се више не могу вратити.
Данас више људи европских више времена проведе гледајући добро дупе на интернетским порталима него што се сјети своје државе и нације.
Све осим Њемачке. То је зато што је Америка јачала Њемачку као задњу Хуверову Брану пред Сајузом.
И зато што су Нијемци Нијемци. Ред. Ред. И Ред. Унд Лос.
Шта би најприје урадио Нијемац кад би га голог оставили у пустињи или у сибиру. Нашао униформу. И постројио се.
Дерегулисана европска друштва, НДД Сфера за свако посебно, лако су управљива и лакопонизна друштва. Њемачка, са дозволом Америке, понижава Грчку. Сада понижава и Србију. Понижава и Хрватску. Као и цијела ЕУ. Нико више и не зна да је Хрватска у ЕУ. Ко Девето Прасе.
Која земља није понижена у ЕУ. А која смије да каже да јест. Осим што у Мађарску гледамо као у Хероину. Ту пиздинску Мађарску која је по наредби разних Папа, овдје војском уводика католичанство и припитомљавала разигране коње босанске. Која је под Совјетима и Варшавским Пактом била без пулса, мириса и окуса.
Дотле је дошло Европско Херојство.
Дабоме. Тај сумрак Унижене Европе, што непобитно значи скраћеница ЕУ, није само због уништене Љевице.
Већ због свега уништеног.
Ко данас у Европи пати у затворима због идеје за велике друштвене слојеве.
Умјесто Радничке Класе, данас марширају педери.
Умјесто цитата из свјетских новина имамо манипулативе, као седативе, Сиенена, умјесто новина за идеје имамо независне које нису ни као буве, да се саме разможавају. Само постоје.
Посљедњи раднички марш Уните завршен је одавно, прије неколико деценија. Сјетите се Црвених Бригада. Све остало је само до краја одмотана ролна папира за неку ротацију којој се покварило дугме Стоп.
Америка је успјела оно што нико није. Од Европе је начинила један велики, пропали, Детроит.
Европи је боље да прими Православље. И иде код Патријарха московског и цијеле Русије. Не мора у варшавски пакт.
Иначе ће је пропадајућа Америка повући за собом.