понедељак, 23. јун 2014.

3031.
ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ
У ТУЂОЈ ДРЖАВИ
ИЛИ ДАЉА 
КОНФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА БиХ

У Бањалуци, столном граду Републике Српске, потписана је званична коалиција СНСДДНССПРС за Предсједника Републике и Српског Члана Предсједништва.
У Мостару, Столном Хрватскоме Граду, потписана је предизборна коалиција хрватских странака, осим 1990.
Пошто нема политичких странака у туђој држави, овим се јасно даље заокружују српска и хрватска држава на тлу Босне и Херцеговине. Без обзира што су на знатно различитим нивоима развоја националних снага и територијалних посједа.
Једино је у муслиманском националном корпусу општи хаос. У тај корпус убрајам и важније чланове српскијанске Коалигатуре Завез За Промјене, Есдеес, Педепе па и онај Чадепе, као и Хадезе 1990.
Све те колаборационистичке странке, странке Низкалдрмунаноклепећунануле, инструктивне и инструкторске странке, унитаристичке и територијалне странке, немају иза себе подршку бирача и зато се понашају неартикулисано манипулативно.
То што Есдепе и Есдеа имају гласаче, такође је посљедица лажних нада и лажних сага. Нешто, отприлике, као учешће РВД, Репрезентације Ваше Државе, у Бразилу. Лијепо звучи а никад неће бити. Тако је и са Државом За Човјека. Тако је и са Државом За Унитаризацију. Прво је класична Есдепеова социјалдемократска опсјена а друго је заједничка опсјена, Есдепеа и Есдеа. Муслиманских бирача.
Манипулативне и инструктивне странке, СДСПДПНДПХДЗ90, из старе алатнице Унитаристичке Међународне Заједнице и њихових домаћих слугу, уздају се у инжењеринг тог истог Међузаја. И у прелијевање политичке климе из Србије.
Међутим. Зајеб је двожни. Има политичких ареала и националних колективитета гдје Инжењеринг Међузаја даје резултате. Али то Овдје није сигурно. И друго. Политичка клима и национални колективитет Републике Српске нису ни слични ПК&НК у Србији.
Овдје је љествица много виша него косовска.
Губитак Републике Српске заустављен је и спријечен на вријеме.
Постоји ли политичка снага која може спустити љествицу док се скаче за свјетски рекорд. Односно за Опстанак. Чак и кад добије гласове на мисионарској и лажној борби против Режима.

Данашња два Коалициона споразума, у Бањалуци и у Мостару, говоре више о подјелама у БиХ, и о конфедерализацији, од стотина и хиљада аналитичара и конструктора.