четвртак, 26. јун 2014.

3047.
ОБРЕН МУЛА ПЕТРОВИЋ
И БАКИР ДОЈЧИЛО
ИЗЕТБЕГОВИЋ

Тур д' Српска, након брдске источносарајевске прекограничне етапе, наставио је једном равничарском дионицом. Жуту мајицу задржао је Бакир Изетбеговић, међу Србљем познатији као Дојчило. То је његово илегално име борца за Републику Српску, са задатком да га заштити од разјарених Бошњака који су анархистични и не могу да поднесу његову гандијевску и мајчинско терезијанску љубав према Србима.
Природно је да се Бакир, као тај просрпски елемент у Бошњака, удружио са Српском Демократском Странком. Нико не умије тако да брине о Републици Српској као Есдеес.
Једино боље о Републици Српској брину Бакир Изетбеговић и Есдеес заједно.
Данас је Бакир, у Добоју, заједно са Есдеесовим Обреном Петровићем, који је, дијелом, један од најсвјетлијих кадровских рубина Есенесдеа и Уроша Добојског,положио камен темељац за фабрику Босанка у којој ће се прерађивати воће и поврће. Паре је дао Азербејџан.
Штета. И ту ће фабрику Есдеес упропастити. Као и праву Босанку. Која је постојала у Добоју, још из доба комунизма. Они старији знају да је први југословенски Сок На Сламку стигао из те Босанке. Флорида Boy, Босанка Добој.
Сада, као стари маркетиншки лисац, предлажем два сока у пару, један џамијско зелене боје и други нако зелене боје. Један да се зове Бакир Boy а други Обрен Boy.
Есдеес је врло рано дошао на власт у Добоју. Као посљедица те власти, није остао ни камен на камену. Десетине фабрика су упропаштене па и Босанка. Поплаве, које је, по свему, Бог послао, уз малу нељудску локалну девастацију и небригу око насипа, Божија су казна за то насиље над људима, планинама и стварима, које проводи есдеесова власт добојска.
Само им је Бакир недостајао.