среда, 14. мај 2014.

2893.
ВЕОМА МАЛО
КРЕАТИВНЕ
КАМПАЊЕ

Прљава кампања знак је немоћи, дефанзиве и предаје.
Као и шутња о најбитнијим трансмандатним питањима.
Савез За Промјене, Пробосански Савез, досад се углавном оглашавао прљавштинама, лажима и балегом.
Њихови челници, нарочито Пробосић, немају шта да кажу као идеју и новину без којих нема Промјена.
Не тражим епохалне економске концепције за Нобела. Не тражим нови геополитички поглед. Не тражим да оду у Брисел и у Парку Мадлен Олбрајт разапну шатор и гладују док се БиХ не прими у пуноправно чланство.
Тражим неку идеју.
А шта добијем.
Босић сједи ко Кила Злата.
Златарска Радња Босић.
На тај начин дјелују и њихови ангажовани, плаћени или самоприљубљени медијски привјесци. Сви они који преносе Пасковића и дезинформције. Беентеве, прије свих. Али и онај сарајски подсрал, љубитељ текстова из Независних.
Очито је да је Васковић, и његова скривена логистика, главни дисперзивни пункт. Али је најзанимљивије ко му је креативни директор. И ко пише неке текстове који одступају од његовог вокабулара, стила и синтагмеријума. Као што је срање о рушењу Берлинског зида у запишану Миљацку.
Та темељна некреативност, трансформисана у прљавштину и дезинформације, може код Позиције, да понекад продукује дефанзиву. Али може, много више, да јој омогући офанзиву и активу.
Јасно је да постоји количина јавности, непосредне конзумне и посредне препричавалачке, која ће да упија дезинформације и текстове као што су они о зиду који, у ствари, ликују о крају и дефитивном покопу Републике Српске, што је и главна оријентација Пробосанског Савеза За Промјене. У супротном би говорили о Промјенама и о Јачању Републике Српске на основу дејтонског споразума и устава.
Али највећи дио Јавности заслужује и очекује квалитетну, креативну и утемељену комуникацију са онима који су толико храбри да се кандидују за управљање друштвом. Још храбрији да се упусте у Промјене. А најхрабрији да Српску испоруче, на синији, Пробосанцима.
Без калитетне и креативне комуникције са Јавношћу, Пробосанцима Промјенашима остаје, када се биралишта затворе, само један оригиналан потез.
Да лажу да су избори покрадени.
Народ покрао изборе за Додика и Режим.