понедељак, 12. мај 2014.

2888.
РАЗЛИКА
ИЗМЕЂУ
БОРАВИШТА
И СРЕБРЕНИШТА

У општини Сребреница одржани су избори за СМЗ. Савјете Мјесних Заједница.
Од 19 СМЗ, Срби, мислим, Четници, имају већину у 15.
Тај монструозни агресорски и нови геноцидни вал, талас, прошао је незапажено код разних организација типа Тетке Сребренице и Даиџа Суљагић.
Нажалост, није реаговао ни Жељкудин Комшић.
А није се огласио ни Охаер. Уред за тумачење процеса политизације боравишта, превивалишта, сталног јебалишта и повременог гласалишта.
Тај новочетнички вал још је геноциднији када се зна да од 101 мјеста у СМЗ, Срби држе 72 а Бошњаци 29.
Шта је, дакле, довело дотле да се Срби толико исполитизују и учествују у бирању тих СМЗ а Бошњаци толико пасивизују и препусте те пунктове власти Четницима Геноцидашима.
Нису се, дабоме, Бошњаци пасивизовали.
То само постоји разлика између Бошњака и Бошљака.
Бошљаци су они који су Дошљаци, који никад нису живјели у Сребреници али дођу да гласају. Као и они који су некад живјели у Сребреници али су отишли, протјерани или им је речено да се иселе, од стране Есдеа, или су, пак, видјели да је отишао Орић па се запутили и они. И сви су ријешили своје трајне боравке и права на неком другом мјесту у Федерацији. Неки и у иностранству.
Само нису ријешили гласање. Кордони специјалне полиције Федерације чувају бирачка мјеста у Федерацији од оних који су некад живјели у Републици Српској. А нарочито у Сребреници.
Тако јадни људи, нарочито Сребреничани, стално имају исту судбину. Срби их аутобусима и пушкама тјерали из Сребренице. Мада се не зна да ли је међу тјераоцима било више Срба или њихових. Сада их Бошњаци аутобусима и тортуром тјерају у Сребреницу. Само на гласање.
Ради људских права и економије, предлажем да сви Сребреничани гласају у Сарајеву. Ма, не морају да гласају. Јавите само телефоном. Ало, Сребросонг, тако је гласало Сарајево.
Фала. Довиђења.