субота, 26. април 2014.

2846.
ПРИВАТНИ
БОСАНСКИ
ГРАЂАНИН
МУСТАФА
ЦЕРИЋ
ЧЛАН П

Мустафа Ante Portas. Сунце Ти Нејебем Жежено.
У тексту дугом четири километра и стоседамдесет метара, Анадолу Агентура објавила је нешто што се не може сврстати ниукакву новинарску форму. Али се тешко може и читати. Одлази у дубине монитора, ко задње главице купуса у сиротињској старој каци у тамној магази.
Мустафа Церић дио је великог пројекта исламске агресивизације Босне и Херцеговине а и Зукорлије, посебног простора којег његови, Церићеви, у Турској, и данас сматрају отоманским санџаком, па и других простора који се покажу погодним и могућим.
Стога он, на вишебројно наваљивање Анадолу Новинару да се изјасни о кандидатури за Члана П, саопштава Учешће на изборима у својству независног кандидата, је могућност. Али још није одлучено. Бит ће одлучено у одговорајуће вријеме. Убрзо.
Мустафа Церић наводи и како је формирано повјеренство, комисија, радна група, која ће истражити могућности кампање, сачинити неку врсту физибилити студије, анализе исплативости. На основу тога ће се ићи у кандидатуру за Члана П. Или неће ићи.
У том повјеренству је један хоџа који је вјешт у записима, једна нена за салијевање страва, два мујезина и познати бурекџија. ЈестК. Ако није пола странаца, убиомебог.
Једна од битних неодрживости БиХ, односно одрживости у митском стању Пола Пита Пола Говна, чувено ПППГ агрегатно стање држава и простора које сам ја открио прије него што је Њутн открио јабуку, јесте то страно пројектовање по Босни и Херцеговини и Републици Српској.
Страно пројектовање је рушење Додика и уништавање Есенесдеа. Страно пројектовање је и Ревитализовање Есдееса и његово укључење у Пробосански Пакт Промјена. Страни пројект је, прије него што ће постати Усрани Пројект, био и Лагумџија. Његов Комшо и сексуализовање Хрвата. И тако свеудиваљ. Страни пројекат су и Независне Новине.
По њима се види да се Страни Пројекти препознају по неуспијевању. Јер. Циљ и није да успију. Ако успију могла би пита изгубити баланс. Јер за БиХ је успјех штагод претегне. Или Пита или Говна.
Али. Церић. Мјесец Ти Јебем. Без звјездице која тјера мјесеца. Да ми се не пришије антиисламизам.
Церић лаже да је Босна Поносна. Јер има три велике свјетске награде. Нобелову Андрићу. Оскара Тановићу и UNESCO Награду За Мир Њему, Церићу, 2003.
Мјесец Ти Јебем. А звијезде посебно.
Добро што Нобеловац Андрић није босански писац, добро што је Оскар политички оскар. Али, како се овај скромни приватни босански грађанин утури у ту свјетску галерију, смао да би утемељио своју физибилитствујушћу кандидатуру за ЧланаП.
Мада би било примјереније да се кандидује за ЧланаК.
Пројект Церић има за циљ политичко јединство Бошњака. То се зове тоталитарно једноумље. И има за циљ увести Босну у Нато. То се зове подвођење Босне под Турску као исламску испоставу Нато Пакта.
Како би било добро Предсједништво у саставу Пробосић, Церић и Славо Кукић. А на резервној клупи Комшић и Суљагић.
ЈТЗ. Земаљ.