петак, 24. јануар 2014.

404.300 prikaza
2.619 postova
ВЛАДА,
ОХАЕР,
РЕИС
И БОСАНСКИ ЈЕЗИК

Кад ми жена каже Ајде, дође ми да се разведем и да је тужим за душевну бол. Да тражим двајест иљада каемова, СЈЈ.
Ајде је турцизам. Боље да ми каже Марш Тамо. Ко чојеку.
Кад, читам тужбу неког чудноименованог и чуднопрезименованог Бошњака који је тужио Републику Српску за душевну бол јер у званичним институцијама нема Босанског Језик. А и омиљеним им Миле рекао да то не постоји.
Исто тражи двајест иљада. С тим што мене, за његов случај не боли душа негоК.
Из праксе знам да Језик Бошњачког Народа, што је званична формулација у Републици Српској, али и у неким важним екстерним документима, у Републици Српској многи написано означавају Босанским. Који Не Постоји. У неким школским дневницима и слично. Или у неким административним папирима.
Тај неопрез говори о недовољно изграђеној свијести о Српској и о значају Републике Српске.
Босански Језик, на кога се позивају Душевноболци, постојао је у неким начертанијама из доба Твртка и Кулина и слично. Јесте. Називао се тако.
Али доласком Турака, не само због потурчавања, исламизирања, и због најезде турцизама, већ због тога што је простор Босне, Босне и Херцеговине, престао да постоји као заједнички простор, престао је да постоји и Босански Језик. Кад се пријеђе на вјеру, пријеђе се и на језик. Пријеђе се ријека. Јебије.
Друга битна ствар. Не може језик простора Босна и Херцеговина бити Босански. Мора бити Босанско-херцеговачки. Као Српско-хрватски. А зна се у коју је пизду матерну то отишло.
Гдје је, дакле, Херцговски језик.
Нема га јер Унитарним Душеболцима не треба. Треба има Босански, да поклопи све.
Зато свако мора бити на опрезу. Да не употребљава неопрезно Омчу. Босански Језик је једнако погубан за Србе као и Геноцид на споменику.
И у погледу других ствари, потребан је опрез.
Данас читам на Новој Срни како је министрица Маида разговарала са Охаером и како су оцијенили да је сарадња Владе и те Мраке добра и како су упознати са плановима Министарства за ову говину.
Шта ће Маидистрица са Охаером. И шта ће Охаер у Влади. Давно је прошло вријеме када им се носио дневни ред на ноге.
Као и што је пала вијест да је министар Мутабџић тражио да Реис помогне око неке дјеце која неће у школу. Шта има Риес са Републиком Српском и званичним институцијама.
У опрез се.

Иначе ће се Душевна Бол проширити и на друге дупље.