среда, 22. јануар 2014.

2616.
ДОВРШЕЊЕ
ПОСЛА
АЛИЈЕ
ИЗЕТБЕГОВИЋА

·         Ко хоће да живи са Србима у Републици Српској
·         Ко су Несрби у Републици Српској
·         Чији довршавајући посао је фиктивно пријављивање боравишта
·         Која држава је, или би била, гаранција опстанка муслимана
Емир Суљагић, Координатор Радикализованих Муслимана у БиХ, одржао је предавање Бошњацима који су изабрани од бирача да представљају интересе странака, политичке програме и национално-вјерски интерес муслимана у БиХ. Слично предавање одржале су и Мајке Сребренице. Стрине се нису огласиле. То говори о великој Екстерној Моћи у босанској, бошњачкој, сарајевској, муслиманској, политичкој артикулацији. Они који проклињу оне који присуствују сједници неког уставног тијела парламанетарне демократије, не могу се друкчије категорисати него као муџахедини.
Емир Суљагић, Првомарташ, Вермархт, Мартуџахедин, износи тезу да неко брише боравак муслимана који желе да живе са Србима у Републици Српској. Са Њима.
Ствар је, међутим, обрнута, муслимани, Бошњаци, не желе да живе са Србима. Да желе, ишли би у школе и не би измишљали геноциде на свакој раскрсници.
Зашто Емир Вермархт, Бошњаке, муслимане у Републици Српској, назива Несрби. Зашто их категорише непостојећим, виртуелним, именима и ектикетама.
Зато што он те несретне људе, као и сви његови, сво вријеме, употребљава само као муницију против Срба.
Зашто Суљагић санкционисање фиктивног пријављивања у БиХ, назива довршавањем послова Радована и Ратка.
Кад је то довршавање авантуристичке Алијине жртве муслимана за БиХ. И њиховог мира. Добро њиховог. Али и нашег. Општег мира.
Откуд Суљагићу право да говори о Држави БиХ као гаранцији опстанка Бошњака. Када је Алија, и његови, за ту државу настојао да жртвује Србе а и Хрвате.
И кад је Бошњацима, који су тада били муслимани, нуђена много већа и стабилнија држава за опстанак, па је нису прихватили.
Емир Суљагић, многа регуларна политичка артикулација Бошњака, страни шаптачи сараја, све невладине организације, воде перманентну ситношићарџијску политику која неће муслиманима донијети ни Државу ни напредак.
Донијеће им сам ново лутање кроз нацију, концепт и будућност.