среда, 22. јануар 2014.

403.440 prikaza
2.617 postova
МРТВИ СМИЈЕШАК
ЗА ОДЛАЗАК У РАЈ
А РАЈ ЈЕ, ТРЕНУТНО,
У СИРИЈИ

Знаш ли да је Хасо отишо у Сирију. Јел да прода козу. Ма, отишо у рат. Каки рат. Зар Сирија није код Какња. Отишо да учествују у побуни. Куку мени, увијек су се власи бунили против турака, ушта се сад наши буне.
Таква је, отприлике, веза Нашег Свијета и Сирије. Али, људи, опет, иду у ту кланицу.
Мање је ту битна чињеница да погинули у Сирији, и они који су отишли, за које се не зна а још се буне, немају никакве везе са Побуном и да то што се догађа у Сирији, једнако, нема везе са Побуном.
То је Индукована Трагедија. У чему се посебно извјештила Западна Демократија. Као и у Украјини, уосталом.
Овдје је најзанимљивија Растућа Колективна Свијест муслиманских младића, који су спремни отићи у непознат свијет и тамо ратовати низашта. Та доларска надокнада у овом случају, сиротињско поријекло и овдашња криза, нису релевантне чињенице за разматрање феномена РКС.
Радикализовање нових генерација муслимана у БиХ, и около, уз истовремено збуњивање вјерника и јавности, два су процеса који сад почињу да доносе плодове.
Први процес углавном воде инострани фактори. А други је, већином, у рукама Сарајевског Политичког Круга, вјерског вођства и паравладиних организација.
На смрт у Сирији треба гледати као на потенцијално Босанско Прољеће. Погинули и они који су отишли тамо да се буне, само су врх леденог бријега свијести која се овдје изабрда, и сабрда, ваља.
То је интернационално конектовање. Интернет рата. То је Размјена Побуњеника.
То је нови замах овдашњој Историјској Спирали Злочина. За сваког рата, пуне се јаме, јасеновци и јече ропци.
Никада ријека не носи двапут исту крв.
Систематско радикализовање муслимана и наметање им тешког покрова жртве, припрема је за нови спирални скок.
Може изгледати провидно, и погодно за исмијавање, оно фејсбуковско оглашавање типа Дођите у Побуну у Сирији. Понесите пушку, идентификациони документ и мали осмијех за случај смрти. Јер, идете у рај. Жив или мртав.

Али. Оно дјелује. Јебеш козу у Какњу.