четвртак, 24. октобар 2013.

2414.
BLACKBERRIĆ
 

Сједио једном, тако, један магарац у бурету. Неко га поклопио и заборавио. Магарац је сваког дана слушао топот копита  коњских и звеку потковица по камењу херцеговском. Пошто су му пред очима, у малом скученом бурету и уз зрачке између сасушених дуга, биле свечетири босе копите, закључио је умно, један магарац у бурету, да се ради о фашизму. Фашисти. Њаааајку Им Јебем. Њакао је Маго.
Сједио једном, тако, један Колумнист у Сарају. Црни Гојко. Неко га поклопио, у Сарају, и заборавио. Гледао сваки дан Јована, Марка и још једног сарајевског србина, не могу да му се сјетим имена, а слушао топот и звекет око себе. Фашисти. Мајку Им Јебем. Радован је рекао да нас, Алијине Србе, треба поклати и побити, јер нисмо Никакви Срби.
Како их у, Сарају, увијек Сврби јесул Срби.
Тај Црни Гојко Берић писао је у санџачком листу Данас, који излази у Београду, ослобођенски пешкир поводом неке књиге Радивоја Цвјетићанина, и баљезгао, онако по босански, калдрмашки. Ко коњ кад ујутро добро дигне реп и изасере се на сарајску калдрму, па се громуља, прекривајући двајестосам, двајестдевет јабланичких коцака, пуши до седме џезве.
Караџићеви Фашисти хтјели да побију два једина Србина у сарају. Марко Доњи Вешовић није Србин. Он је Даринкин. Да побију муслимане, то и није вијест. Нити колумна.
Тај Колумнистички Фашизам о Србима, смрди из Сарајева деценијама. То се носи као пропусница, на реверу. Фашизам је убризган Србима не до Добрице Ћосића и његових фашистичких романа, пошто није описао да је на Јастребцу било сарајевских муслимана који су се борили против мрских њемачких хитлерових фаланги, и против четника, већ је стигао и до Гарашанина који је, знаде се, заговарао Велику Гараву Србију. И само што није стигао до Мирослављевог јеванђеља. Које није написано Босанским језиком. Што је поуздан знак Српског Фашизма.
А то што, у Европи, падају пресуде против Срба које је Сарај изрицао по непостојећим законима, непостојећим у вријеме извршења односног дјела, није фашизам.
То су пјесмуљци Јована Јовановића Змаја. Цицуљко, Мицуљко.
Изађи из бурета, Берићу, завршен је рат.