четвртак, 24. октобар 2013.

2412.
ЈА САМ РЕЏЕП,
РЕЏЕП ЈЕ РАЈЧИЛО
А РИЈЕКА ЈЕ БАРДИРМА
 

Прије него Турска уђе у Европску унију, утабориће се под Бечом. ЈМС. Јебо ме свако.
Онај Турчин, Рецепт Ердоган, боравио је ових дана у Призрену. Призрен је у Срцу Србије. И говорио старе турске стихове, умилније од Лирике Итаке. Косово је Турска. Турска је Косово. Толико смо блиски.
Прије тога је исто неки Турчин говорио слично о Сарајеву и Истамбулу.
Загреб још нико не помиње. Бандић је зајебан. А Зоки попиздио.
Зато је у Ријеци никла Џамија Џамоња. Мада се Џамоња именује Душан.
Томан је, у својој географско-историјској фази, говорио Не пуштај џамију у авлију ни кад тражи воде.
Ну. Зајебанција у Призрену није наивна.
Турска је почела систематски да обилази своје санџаке. И шаље јасне поруке. Суштински, све су то бесмислице. Турска је Косово. Али за широке слојеве сиротиње раје, то су сламке спаса у времену несрећа и губитака заједништва, социјализма, државе и достојанства. Кад ти остане само Лагумџија, турска глупост ти дође ко локум.
У овој фази, Турска се још увијек умиљава. Мада је призренска епизода, за неке београдске кругове, попиздода. И директна посљедица Глувог Балканског којег су, ономад, играли Тадић, Гул Оглу и Конојошби.
Турска види своју дугорочну шансу на расклиманом Балкану. Који је остао без идеолошког, економског и војног вођства. На којем, дакле, нема пресудан утицај ни Ватикан, ни Натокан, ни Русија, ни Еунија. И на којем нема ни капитализма, ни либерализма, ни тржишта. Све Кајгани до Кајганија. Друштвени и економски системи најсличнији турскоме.
Косово, пак, Турској је стратешко за пријатељство. То је потенцијално,  најкапиталнији улог. Свака политичка и географска активност Албанског Фактора биће подржана од Америке. С помоћу њега, Турска држи под контролом Србију. А у случају Природне Албаније и Грчку и Македонију и Црногорију.
Иза ове фазе, ако су моја предвиђања тачна, услиједиће и конкретни потези Присуства Моћи. Кроз економију, чврсте везе и сваковрсну конкретизацију контаката.