среда, 23. октобар 2013.

2411.
ЕСДЕА
СЕ БОРИ
ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ
ДО ПОСЉЕДЊЕГ
ЕСДЕЕСОВЦА
 

Прва љубав заборава нема.
Пролазе возови, чак и друмови, пролазе поплаве, чак и љепоте, пролазе царевине и епохе, само Прва Љубав стоји непролазно и држи се, објеручке, за сјећање.
Па тако и Прва Обострана Љубав Есдеа и Есдееса. Двије странке, предратне, ратне и поратне, двије посестриме.
Есдеа је важно саопштила да неће гласати за смјену Есдеесових министара у Савјету За Министре. Боље Агенцији За Министре, европскије звучи, јер штогод хоћеш за обезвриједиш и унаказиш, пукнеш му Агенцију, СЈЈ.
Иако је, веле, Есдеес, раније, гласао за смјене наших.
Шта се крије иза ове мимикрије.
Дабоме да ово о Првој Љубави није политичка категорија. То је Потпрцањ.
Есдеа жели да створи јавни утисак о чврстој братској сарадњи Лагумџије са Додиком. То је добра потка за предизборну кампању. Како је Злаг постао Додикова политичка пудлица. То ће користити и Есдеес овдје. Додик у Стамболу љуби скуте Злагове.
Јер. У Сарајеву је највећа клетва Дабогда сарађивао са Додиком. А највеће политичко филигранско умијеће гурнути некога у загрљај Додику. Па га онда оптужити за то.
Есенесде није на цијени код Есдеа јер је у трећеентитетском побратимству са Хрватима. А и превише је запео Српска па Српска. Било би фенофенофеноменално када би на власт дошао Есдеес, тако добра сарадничка и хипотекарна странка. И Мисија Босић. Увијек прво помене Босну и Херцеговину па онда Републику Српску. То наше, есдеаовске, уши воле да чују. А не само америчанске и копањашке.
Ако би бог дао повољног резултата, и код нас и код њиха, мисле у Есдеа, ово је добар капитал за сарадњу.
Братски гледано, Есдеа је овим много помогао Есенесдеу.
Кад Мрској СДС набацимо меденицу под кодном синтагмом Бранили вас турци, разумјеће и онај ко се не разумије у политику.