понедељак, 30. септембар 2013.

2367.
БОСИЋ
ИМА НОВУ
МИСИЈУ
 

До сада нико озбиљно није нападао заједничко дјеловање Есенесдеа и Хадезеа, односно Додика и Човића. Највећим дијелом због тога што се не разумију садашње координате и будуће трансверзале тог дјеловања и подршке равноправној позицији Хрвата, али и скоро истим таквим дијелом зато што су сви против Трећег ентитета и што тај шлагер на гласању за Пјесму Амбасадовизије стоји при дну. Као и ћирилица у Вуковару.
Нема потребе да објашњавам све конзеквенце и досеге подршке Трећем ентитету, односно подршке Хрватима у Федерацији. Нарочито ја. Јер сам, прије скоро деценију и по, јавно написао текст у којем се залажем за Трећи Ентитет. Кад нико о томе није смио ни да прдуцне.
Али онај ко не види да је то један од начина да се ријеши троножац БиХ, при чему ће много теже да се ради на укидању Републике Српске, ако у Федерацији имамо два ентитета умјесто Мале Муслиманске Имеприје, а и да се драстично ослаби Муслимански Унитаризам, њему не треба објашњавати ни смјену годишњих доба.
Сада је Мисионар Босић, Има Мисију, СТЈ, да склони Додика, што је најоригиналније чега је могао да се сјети, одлучио да демаскира сарадњу Додика и Човића. Са пар поређења о веслачу и кормилару. Што је погодно за беенгледаоце и респектовце. И са, ширем необавијштеном гледалишту и миничиталишту, нејасним тарабићењима о распакивању Републике Српске и слично.
Доиста је испод части, испод љествице, да не кажем испод муда, да побијам овакве Небосићулозе.
Јасно је да је Босићу сугерисано да има и ту Мисију. Као што је јасно ко је све против Трећег Ентитета.
Босићу је јасно да од приклањања противхрватском сарају и амбасадном пакту против Трећег ентитета, може да профитира у борби против Додика. Код Амбасада, Код Сараја и код бошњачког бирачлука. Мада је вјероватније да му је на часу општетехничког образовања сугерисано да на пасја прескакала нападне ту четничко-усташку сарадњу. Не би се он тога сјетио. Њему је неко морао да га гурне.
То се види по образлагању те сарадње и могућих посљедица. Мало му је све то збрдаздола, неувјерљиво, није до краја научено.
Поразом Човића, још једино се он држи на тој Лађи Трећег, и Поскок, поразом Идеје Трећег, отварају се врата Комшићијазе Срба у БиХ. То би био дефитиван крах дејтонског политичког концепта Један Народ – Један Ентитет. То би било незаустављиво јачање Сарајевског Муслиманског Унитаризма. То би био такав вјетар у леђа тој усраној босни, у покретању косовске битке против Републике Српске, да се посљедице не дају ни замислити. Европа би коначно одахнула. Од три кључна питања за опстанак и проширење Европске Уније, Срби Косметског Севера, по Београду Педердопедера и Република Српска, ниједно не би остало неријешено.
Све то Босић не мора да зна нити да разумије.
Али не би требало да заварава јавност и поштене Србе. Само да би он дошао до сарајевске сећије, да би натукао фес и навукао димије.