петак, 17. мај 2013.

2111.
TIHIĆEVA
APELACIJA
USTAVNOM UDU
 

Sarajevo sve više liči na Srbiju koja se sto godina vrti u Kosovo Krugu.
Kako je građena Nebeska Srbija, sada se, po nešto ubrzanoj, montažnoj i konfekcijskoj tehnologiji, gradi Nebeska Bosna. Za tu svrhu su neke Nebeske Institucije prizemljene u Sarajevu, toj kulturnoj, civilizacijskoj i političkoj Skotlini, kao što su Ustavni Sud, naročito Specijalni Ustavni Sud, garniran strancima, za donošenje nebulozne, nebolozne, odluke o konstitutivnosti svih posvuda, Ohaer, ambasade i slično.
Bosna se vrti u Državnom Krugu. S tim što se Srbija izvlači, teškom mukom, iz KK a Bosna se, Sarajevo, nikad neće izvući iz DK. I propašće vrteći se u Državnom Krugu.
Sulejman Tihić, predsjednik Bakirove stranke, uputio je žalubu povlaka pritužbu tom Nebeskom Ustavnom Sudu na činjenicu da je Vlada Srpske donijela i primjenjuje uredbu o jedinstvenim matičnim brojevima. Njegov argument je da po Ustavu određivanje registracionih područja pripada Državi. To je stara bošnjačka i sarajevska ideja o regionalizaciji BiH čime bi se, malo po malo, mijenjao ustavni poredak i dejtonski teritorijalni sporazum pa bi se Republika Srpska kantonizovala u jalove regije dok bi Država sve beharala i sve cvjetala, kao i svaki sarajski sokak.
Po ustavnim argumentim, Tihić može da se žali Ustavnom Udu.
Odredba Dejtonskog sporazuma o Državljanstvu Republike Srpske značajnija je za Republiku Srpsku od američkih zlatnih rezervi u Fort Noksu, u visini 8.133 tone.
Republika Srpska još nije ni svjesna šta sve proističe iz te Djetonske Sintagme. Ali je Tihić svjestan da trebaju, on i bošnjački lideri, da imaju svog Kadiju samo za Srbe i Srpsku. Pa da, onako kako su usrali Mostar i Federaciju, šefa stanice i budimira, useru i Republiku Srpsku.
Prisješće im žalbe jednog lijepog dana.