четвртак, 16. мај 2013.

2109.
BROJ
NAMOTAJA
MLADENA BOSIĆA
 

Nije jasno kakve reference ima Mladen Bosić da bude predsjednik jedne političke stranke. Koliko se inženjer elektrotehnike razumije u istosmjerno ili naizmjenično društvo. A da ne govorim o političkom sistemu i drugim sofisticiranim dostignućima socijaliteta.
To je sljedstvena konstatacija nakon njegove dijagnoze da Predsjednica Vlade Srpske, kao profesor engleskog jezika, koju on naziva prevodiocem, nema reference da spasi Republiku Srpsku od Ekonomskog Sunovrata. Dabome, Bosić se razumije u Ekonomski Sunovrat ko Damjanov Zelenko u Sunećenje.
Bosić je pripadnik onih Eskadrona Smrti Politike koji dolaze iz ekstremno nedruštvenog obrazovanja i otimaju politiku od onih koji su školstveno predodređeni za nju, shvatajući je, ti eskadroni, prije svega kao rudnik moći, kombinatorike, tehnike i beskrupuloznosti. Šumari, hirurzi, pjesnici, kalamari, šverceri, samo su mali uzorak mozaika ESP koga je komponovao Esdees u svojim zvjezdanim trenucima iskorištavanja narodnog straha i opasnosti od istrebljenja, nacionalnog zgušnjavanja i narastanja srpskog pokreta za opstanak.
Razlika između Bosića i tih esdeesovih politikoida veoma je mala. Kao između njegovih naočara i naočara Bore Sendića.
Svojom elektrotehničkom analizom referenci Predsjednice Vlade Srpske, Bosić se definitivn o svrstao u političare niskog napona. Kao što su Ivanić, Krsmanović, Čavić, Mihajljica.
Političar, naročito predsjednik značajne političke stranke, mora da ima viziju i tehnologiju za njeno ostvarenje. Ne mora da je i ostvari, ali bez tog dvoga, i bez rada na realizaciji, ostaće uvijek u galeriji malih provincijanih akteroida.
Zavirivanje u tuđe diplome i propagiranje Ekonomskog Sunovrata nisu ni vizija ni tehnologija.
A sama pisana izjava takva mu je kao da ju je pisao onaj Dabarčić, kojeg zovu portparolka.