понедељак, 13. мај 2013.

2106.
DAN
PARADE
U MOSKVI
 

Moram opet o Danu Pobjede.
Nikad se ne zna se da li je Pobjeda teža poraženom ili pobjedniku.
Što se tiče Drugog Svjetskog Rata, dilema je konstantna.
Kažu da je za vrijeme Parade u Moskvi dijete postavilo pitanje Ko je pobijedio u ratu, tata. Kao. U Njemačkoj, koja je izgubila, mnogo bolje se živi nego u Rusiji, koja je pobijedila.
Šta dijete zna šta je trista kila.
I šta zna o tome da su vođena dva paralelna rata. Jedan Hitlerov, nacistički i fašistički. Drugi finansijaški i imperijalistički.
Dabome da će me pričvrstiti za ražanj zbog ovoga. Ali. Glavu dajem da bi Finansijaši i Imperijalisti, koji su kasnije mijenjali imena u alijanse, aligatore, svejedno, zapad, globaliste, novoporetkaše, nebeske demokrate, nacionalne interesdžije, tranzicijatore, našli zajednički jezik sa Gitljerom, nacistima i fašistima, samo da je njemačka pancirgrenadir armada pobijedila Sovjetski Sojuz. Izbila na Ural.
Ovako, i poraz Njemačke su iskoristili u svoje finansijatorske i svijetom upravljačke svrhe.
Njihov cilj je ostao isti kao i cilj Gitljera. Srušiti Sovjetski Sojuz.
Danas, kad je održana Parada u Moskvi, Vašington Post piše kako su potrošena četiri miliona dolara samo na rastjerivanje oblaka nad Paradom. JMS, Jebo Mater Svoju, ko da ga uređuje Govedarica. A Čavić mu zamjenik urednika. Koliko je para potrošeno na rastjerivanje Srba sa Kosova, PVM.
Pobjeda nije dovoljna. Ona mora da se unovči. Opredmeti. Usvijesti. Ispropagira.
Zapad je pokupio ratne zločince kojegod je mogao iskoristiti u svrhu znanja, Verner fon Braun pa dalje, ili u svrhu bogatstva. Vojnu industriju pretvorio u finansijsku industriju i industriju vladanja svijetom i iznurivanja Sovjetskog Sojuza.
Sovjetski Sojuz je, Širokom Slavenskom Dušom, davao vojnike, tenkove i civile, za pobjedu nad Mračnom Silom. Ne kažem. I teritorijalizovao je svoju pobjedu. Ali niko nije branio ni Patonu, Zapadu, da izlije milion tenkova i krene preko Bugarske, Rumunije, Mađarske, sve do Baltika.
Iskrcavanje u Normandiji je postalo simbol pobjede nad Gitljerom. Natprirodni otpor i kontraofanziva Rusa, povratna karta Staljingrad – Gitljergrad, ostala je potpuno u drugom planu. Njemačko bombardovanje Londona herojisanije je nego bitka za Staljingrad.
A pošto sam već na ražnju.
Ciljevi Gitljera i danas su na snazi. Važe i danas i sutra.
Djeci treba objasniti da je pitanje Ko će pobijediti u sljedeće ratu, tata.