петак, 29. март 2013.

2029.
KAKO SE
RIJEŠITI KOMŠIĆA
 

Otkako je otišao Keljmendi, Sarajevom ne vlada niko.
Čim je Esdeu Ivo Komšić izabran za načelnika Saraj Grada, pored toliko jakih igrača, kao što su Apsolutno Partija, Esbe Akcija i Esbebe, jasno je da niko nema dovoljno jaku polugu u rukama.
Ali. Izbor Ive Komšića znak je da Grad funkcioniše i bez gradonačelnika. I sam Old Betmen bio je pokazatelj te činjenice. Jer, ne vrijeđajući treću dob i četvrtu kob, logično je da na mjestu GGG, Gradonačelnika Glavnog Grada bude mlađa i energičnija aždaja, u odnosu na isluženike, trećepozivce, i vremenske i političke.
To funkcionisanje podvlasti u Saraju na osnovama je prljave, eksterne moći, moći izvan regularne i demokratske izborne i stranačke tehnologije.
A to nije dobro. U Državi BiH, gdje je sve sjajno, zlatno i beharovito, kao što su Federacija, Mostar, i Distrikt, nelogično je da Sarajevo ima Apsolutno Apsolutno nevidljivu vlast.
Nu. Što reče Palmin sugrađanin Joca Sifon, ZabolemeK za Sarajevo.
Ivo Komšić mi je zapao za prst na obaraču zato što je u praskozorje svog izbora važno izjavio kako je njegova strateška orijentacija saradnja i integracija sa Istočnim Sarajevom.
Sarajevo je nepresušno leglo političkih folera i multietničkih šibicara. Sve Komšić do Komšića. Moj do Mojega.
Nakon usjajene saradnje sa svojom nacijom, Komšić širi gornje horizonte i sarađivaće sa Srbima. JMM. Koliko znam, i on je jedan od usrećitelja Sarajevskih Srba. Imali su ih u Sarajevu pa su sarađivali snjima u 3LPM. Preko Sienena.
Tako imamo, u Gradu Saraju, na sceni jak Prosrpski Dvojac. Pudarić obilježava Kazane a Komšić obilježava Izvansarajevske Srbe. Istočne Srbe. Srbe koji su istekli iz Sarajeva.
Vidi ti, Brate Ivo, neku unutrašnju saradnju i integraciju. Sarajevsku Kućnu Radinost. Gora Romanija, u ovom slučaju, razgovora nema.