недеља, 24. март 2013.

2024.
DODVORICE
DOLAZE
SA JUGA
 

Oni u Strazburu su se malo zajebali. Trebali su donijeti presudu, kako slijedi. Članovi Predsjedništva BiH biraju se: Jedan iz Republike Srpske, a da nije Čavić, dva iz Federacije, a da ni jedan nije Komšić, po jedan predstavnik  Sejdića i Fincija i Blažo Stevović.
Blažo Stevović je predsjednik neke alternativne medicine iz Trebinja. I dobro popunjava mozaik čudnih Likova Sa Juga. Gradonačelnik. Bukanović. Sorajić. STJ.
Kad je pobijedila fudbalska reprezentacija Vaše Države, u Zenici, on je, S Juga, odaslao čestitiku Našoj Reprezentaciji. Napisao im je i o patriotizmu. Oni su razduševili sve Patriote. Oni su pokazali kako se bori za Našu Zemlju, kako se ujedinjuju sve nacije i vjere. Čini mi se da je Zukorlić igrao zadnjeg veznog. Oni su održali očiglednu nastavu političarima. Ponosno je bilo biti Bosanac i Hercegovac. Dok Naši igradju u Zenici.
Da je bilo koji otomansku sultan imao takve dodvorice, Otomanska Imperija nikad ne bi propala.
Nerazumljiva je ta vrsta ponašanja, dodvorništva izvan realiteta. Niko te ništa ne pita. Niko te ne sluša. Niko ništa ne traži. A ti se razgologuziš. Izvan svake relanosti. To je kao udvaranje Kipu Slobode.
Ta takozvana Reprezentacija BiH, jer je i BiH Takozvana, ne predstavlja Bosnu i Hercegovinu. Ne predstavlja Republiku Srpsku. Ne predstavlja Federaciju. Ne predstavlja Hrvate. Ne predstavlja Srbe. Ne predstavlja ni Bošnjake. Mada tako izgleda. Fudbalske reprezentacije ne spajaju nacije, vjere i navijače. One ne tvore države. One samo razbijaju i zavađaju.
Takozvana Reprezentacije BiH je u cijeloj Republici Srpskoj i Hrvatskoj Republici u Federaciji izazvala Ravnodušnost. To je reprezentacija koja se i ne mrzi. I ne ne voli. Niko nije zapalio zastavu BiH zbog reprezentacije. Ni u Banjaluci.
Takozvanu reprezentaciju BiH treba jednostavno pustiti da igra fudbal. Nisu igrači krivi što ne dolaze iz Naše Države.
Jebiga. Lopta je okrugla.
A Blažo. Blažo je ćoškast. Trapezoidoparalelopiped.