петак, 11. јануар 2013.

1917.
KANALIZACIJA NA
JEZIKU POŠTENO


Zašto Hrvati u Federaciji hoće Televiziju Hrvatskog Jezika. Zato što je Federalna televizija poštena, objektivna, izbalansirana, pravoremena, istinita, ravnopravna, prosperitetna, decentralistička i blagoumilna prema Hrvatima.
Ta njena orijentacija je malo zasmetala Esdepeu. Duška Puška u svojoj emisiji Pošteno, valjda,  ne gledam ta zagranična sranja, dovela je tri univerzitetska profesora koji su se predstavili kao Tri Profesera o uličnim neredima, demonstracijama i revolucijama.
Odmah je skočio Esdepe. Šta oni imaju uvijek iste Sere da dovode. Analitičare. Dižu bunu. Pobunu. Uzjebaće Raju. Mi smo protiv privatizovanja medija.
Jest jebena sloboda kad je tuđa.
Ne pišaj u bure jer će bure vrlo brzo početi da piša na tebe. Toman, knjiga 31-8.
Kad je, onomad, ne tako davno, Esdepe vladao nad AATV, Apsolutno Apsolutno Televizijom, i kad je šezdesetlučila po Republici Srpskoj, nikom nije smetala Revolucija, Buna, Uzbuna, Fašizacija i Kriminalizacija. Ni Duška Puška nikom nije pukla na pamet. Naročito Esdepeu.
Federalna televizija je u haotičnom nekontrolisanom rasulu kao i sama majka joj. Federacija.
Upravo zbog toga s njom treba biti oprezan. Mada je sada kasno. Jer, jednom kad se nauči na zlo, kad se navadi na peksin, nećeš je otjerati od korita.
To je opasno. Nije opasno to što je Duška našla Tri Analnitičara. Marginalcima uvijek treba socijalna potvrda. A da profesori znaju nešto o revolucijama i uličnim neredima, angažovali bi ih Mentori za Otpor.
Odnos stranaka sa medijima može da se kreće samo u okviru Hladne Koegzistencije. To obezbjeđuje optimalno vlaorizovanje i jednih i drugih. U tom odnosu se pokaže da mediji, najčešće, ne znaju ništa a da partije ne umiju proizvoditi događaje s pomoću kojih bi bili u javnosti.
Flertovanje političara i televizija isto je kao i šetnja muškaraca sa rukama u tuđem džepu. Od titranja lako se dođe do uvrtanja.