среда, 9. јануар 2013.

1914.
I VLAJKI
GLADAN, SMJ


Pa ti njima formiraj Političke nauke. Daj im Anarhičnu Konstitutivnost. Omogući i Preostalima da budu Potpredsjednici Republike. A oni pišu javne grafite o tome kako je Narod Gladan.
Tako je i Vlajki, jadna mu majki, izdao saopštenje povodom Dana Republike. Vidjela žaba gdje se konji potkivaju. Pa i ona digla nogu.
Da ne bi ostao izvan trenda. Da bi bio in. Da i on kaže da je kriza i u Republici Srpskoj.
Inače, po stopedeset hiljada gladnih svakog dana stoji u redu pred kancelarijom Poptredsjednika Vlajkija i moli ga da ode kod Dodika po još jednu kašiku supe na golom žiru.
Potpredsjednik Republike, Prof Vlajki, STJ, pokazao je zrelost kao i izvjesni novinarčići na portalčićima, kao Buke Aca, kao izviješće Slobodne Evrope, kao Čavić i slični netrijerisani kukolj.
Kao Izabrani Poptredsjednik, Vlajki bi trebao imati poštovanja prema toj, istina, nametnutoj instituciji Potpredsjednika. Ako nema poštovanja prema onim biračima koje je obmanuo da glasaju za Poptredsjednika Hrvata.
Ismijavati sam sebe, telaleći o tome da je dolje, pod prozorom Palate Predsjednika Republike, opšta propast, srednjovjekovni mrak i kuga, dok predsjednik najveće hrvatske stranke u BiH dolazi na obilježavanje godišnjice Srpske, ne priliči profesoru univerziteta, da mu to potpredsjedničko mjesto ne nabijam na nos. Priliči večernjoj školi koju je Kompartija organizovala u jesen 47.
Toj opštoj zajedljivosti marginalaca i ignoranciji zapadnih ambasadora, sarajevskih bošnjačkih političara i Slobodnih Medija, pridružio se i Potpredsjednik Vlajki.
To će obilježiti 2013. To je postupak za Ličnost Godine. To je konačno Oslobođenje jednog Potpredsjednika, natpriorodnije i od Slobode Haradinaja, Gotovine i Markača.