недеља, 6. јануар 2013.


1909.
BiH PROGLASITI
HRIŠĆANSKOM 
ZEMLJOM

 

Vidim. Uzjebali se i stari i mladi muslimani. Mustafa Cerić i Muazuki ali i organizacija Mladi Muslimani. Suljagića i Tetke Studentkinje Srebrenice nešto ne računam. Mustace i Muazuki naišli na opšti odboj i u vlastitim redovima jer su intelektualci, i drugi, razabrali da njih dvojica getoiziraju muslimane, odnosno Bošnjake, u BiH, i tako dijele BiH. Mada je dvojac MC/MZ jasno izrekao nakane da cijelu Bosnu pobošnjači a oni koji ne budu nosili žute trake ljubavi prema Bosni, koje nema bez Bošnjaka, mogu da se vagoniraju.
Mladi Muslimani obilježiće 9. januar kao Dan genocida. Nad muslimanima. A taj dan se Ovdje obilježava kao Dan Republike Srpske. MM i ne kriju svoje dugoročne namjere. Njihov cilj je, a i drugih, od Suljagića Nesuživotljagića do Bakira, permanentnog putnika u Tursku i iz Turske, da se jednog dana BiH, odnosno Bosna, proglasi Svetom Muslimanskom Zemljom Genocida. Da postane stjecište i svetište važnije od Meke i Ćabe. Zato sve što rade proglašavaju svjetskim i planetarnim.
Nu. Slijedeće godine kod Nevesnja bi se trebalo obilježiti 1.700 godina Milanskog Edikta. To je neosporan hrišćanski datum i to govori da je ovaj prostor, i prostor BiH, Brdovite Naseobine, hrišćanski prostor. Još kad su javili da je u Širokom Brijegu niklo nekoliko spomenika ćirličnim slovima, kao znak opšte pomame za Hrvatskom Ćirilicom, mada su im argumenti malo tanki, kao što je onaj da je na nadgrobnom spomeniku izvjesnom Miloševiću nađena ćirilica, da bi ćirilica bila hrvatska, i prezime bi moralo da bude malo hrvatskije, biće, ipak da se radi o zamršenim putevima odsrbljavanja i pohrvaćenja, ali u tolikim vijekovima to su sitnice; posve je jasno da je hrišćanstvo ovdje osebujno i u korjenovima i u raslinju. A da je ovaj prostor Brdovite Naseobine, naknadno Sulejmanizovan sabljama, sepetima i krvlju.
Stoga je slijedeća godina dobra prilika da se Bosna i Hercegovina proglasi Hrišćanskom Zemljom, Hrišćanskim Nebljem i Zemljem, a da se Mladi Muslimani, i preci, računajući i one koji su ovdje naišli propašću i porazom raznih istorijskih povijestvorina, ugoste kao ravnopravan civilizacijski živalj. Bez ijednog dodatnog paragrafa prava u odnosu na Hrišćane.
Bilo bi pravedno obrnuti povijest. Ovdje su se ljudi borili za hrišćanstvo a onda su došle Osmanlije pa se borile za zemlju. Sada Hrišćane treba staviti u posjed zemlje. Jer je Hrišćanska Vjekovna Žrtva vrijedna Zemlje.