среда, 7. новембар 2012.


1829.
SVAKA UTAKMICA
MEĐUNARODNA

Jedinstvo imamo. Nedostaje nam još samo bratstvo. Jedinstvo suprotnosti. Kad među navijačim počne Jedinstvo, otišli smo u Tri Lepepim.
Šteta. Kako jedan za drugim propadaju veliki projekti Međunarodne Zajebnice. Povratak izbjeglica. Povratak Povjerenja. Oprost Povratka. Državna Liga.
Navijači, i slične ekstremne grupe, uvijek su lampica upozorenja. Lampica ispod koje piše Društvo u propadanju. Ne naginji se kroz prozor. E pericoloso sporgersi.
Osim ima genijalnu ideju. Osim one da se povuče. Zabraniti gostujuće navijače. To je liječenje propuštanja vjetrušina ispiranjem ušiju vatenim štapićima. Tako bi se mogao regulisati i parlamentarni život Vaše Države. Zabraniti dolazak opozicionim poslanicima i delegatima. Ili. Zabraniti dolazak onima koji nisu iz Sarajeva. Kardelj je imao još ideja. Zabraniti dolazak domaćih navijača. Naprimjer. Ili. Zabraniti dolazak svima osim policije koja na tribinam puca u vazduh radi upozorenja. A labilniji igrači, naročito igrači druge nacionalnosti, neka nose pelene za inkontinenciju. A može i za žuti proliv.
Žao mi je navijača Čelika. Samo moram da upozorim da su kod nas slobode kretanja dostigle neslućene razmjere. Iz Zenice potegli negdje u Široki, gdje li. Ne shvatam. Ako dosad nisu vidjeli kako igra Čelik, džaba im je ići u Hercegovinu. I to Zapadnu. Tražili čepa. Rekao bi moj Pradjed Toman.
A drukčije i ne može biti. Rizik je veliki. Tokom cijelog prvenstva svaka utakmica je međunarodna.
Ima samo dva rješenja. Ili da ukinemo tu Državnu Ligu. Ionako reprezentaciju Vaše Države čine oni igrači iz evropskih klubova. Plus Dijamant Džeko. Ili da zovemo Jelka Kacina da predloži rješenje. Samo on može predložiti nešto gluplje od Premijer Lige BiH. SMJ. Sunce Mu Jebih.