понедељак, 13. август 2012.


1742.
DOLAZE TURCI,
SUNCE TI NEJEBEM

Šta se korz pustinju povijesti puste krvi propišalo, i na spolomlatilo i na otvorene vratne žile, nakon te javke. A Onaj Erdogan, na nekom iftaru, u Istnbulu, veli blagougodno, Ove riječi Dolaze Turci su se čule i davno u istoriji. Bolje da nikad nisu. Nujebiga. Erdogan ih je pomenuo jer su se čule u nekom Arakanu, kada je tamo išao Davuitoglu Inostranoglu, sa Erdoganovom suprugom i kćerkom. To je bila Delegacija. Koliko sam razumio.
Još je Erdogan iftareglenio.
Nama su Sarajevo, Kabul, Damask isto što i  Šemidinli, Hakari, Cankiri. Uspjeli smo povezati 81 državnu pokrajinu iz Prošlosti. On to zove Prošlost. Nabijanje na kolac. Ahdname. Sepetarenje. Poturčavanje. Poislamljivanje.
Živ sam se namro straha. Ako čuje pjesmu onog AmiGa, Pariz London, Lisabon, Kijev, Moskov, Prag end Rom, eto Otomanske Stabilnosti U3LPM.
Erdogan je na tom iftaru i zaprijetio. Naredne tri godine biće ključne za uticaj spoljne politike Turske.
Kad postanem Predsjednik Savjeta Za Nacionalnu Bezbjednost Države Republike Srpske, odmah ću učiniti tako da Sarajevo prepustimo Turskoj. Kao zonu uticaja. Dok mi Bakira i Zlaju prevedemo na islam, proći će cijeli vijek. Bolje se okrenuti za Beograd, Brisel, Moskov. To je dobar ljetni zov. A Sarajevu prepustiti Korak Naprijed, Nazad Dva.
Nu. Ozbiljno. Jasno je da u Saraju onomad davutoglusirana politika Turske u kojoj je pominjao i Otomansku stabilnost i dvosmjerne sarajstambul emocije, ima svoje opredmećenje. 81 Državna Pokrajina. KTJ. Krv Ti Jebem. I prebrojali su ih. Mogao sam juče umrijeti u geopolitičkom neznanju da smo Državna Pokrajina.
Republika Srpska, pored goreozbiljnopomenutog SZNB, Obavještajne Službe i slično, mora da učini sve da se osigura i obezbijedi od upada u zamku Državne Pokrajine. Da ne upadne u Prošlost.
Potrebno je dodatno utvrditi granice Dejtonske Samostalnosti. U okviru BiH ili Izvanbih.
I dobro paziti da se ne prenese nešto od Dejtonskih Nadležnosti Republike. Niti da se nešto dobrotvorno učini za Zajedndičke Organe.
Jer, sve što pošalješ u Saraj, završiće u Turskom Bunaru.