субота, 16. октобар 2010.

SARAJSKO MINISTARSTVO ZA MANIPULACIJE
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, jedno od nelegalnih ministarstava koje je nastalo poslije jajeta, poslije Dejtonskog sporazuma koji nije sporazumio ništa o tom ministarstvu, i koje je nastalo isključivo zato da bi Srbi u BiH imali uredan seksualni život, da ih se mrči za kršenje ljudskih prava i za izbjeglice, i da falsifikuje istoriju BiH koja bi trebala da bude istorija samo muslimanskih izbjeglica, objavilo je, na kraju mandata Safeta Halilovića, ediciju Ko je ko u bh. dijaspori
U ediciji, format A4, papir kunstdruk 130 gr, 4 x 4, pod Državnim Grbom, poznatijim kao Geometrijski Plavi i Narandžasti Radion, navedeno je 140 imena doktora i magistara nauka koji manilebare po bijelom svijetu. Dobro.
Među njima je trideset dvoje onih koji nisu Bošnjaci. 22%. Dobro.
Znači,
• Srbi i Hrvati nisu bili izbjeglice. A ako jesu onda nisu bili doktori i magistri. Srba i Hrvata, i ostalih, samo petina. Sve neuk puk. Pučina jedna. Raja. (Pošto ovu publikaciju objavljuje narečeno ministarstvo, zaključujem da se radi o izbjeglicama, da, recimo, objavljuje Ministarstvo Odbrane i Tri smiješna Puka, zaključio bih da se radi o starješinama).
• Doktori izbjeglice i magistri razbjeglice uglavnom su na kraju četvrte ili u petoj deceniji. Prvo su u Saraj i u Bosnu došli Srbi i Agresori i stvorili izbjeglice. Prije njih nije bilo izbjeglica. Po osnovu lirskog pokreta Ustaštva i po osnovu epskog pokreta Četništva, po osnovu šinjelsog pokreta Ozna i Udba, nije bilo izbjeglica. Ili nisu bili doktori i magistri, majku ti božju.
• Pametne akademske izbjeglice su isključivo bošnjačke i pravo su Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice dok ga vodi Safet Halilović.
• Ministarstvo, kad mi ga jednom stvoriš, uvijek ću koristiti protiv vas i vi, Srbi i Hrvati, nemate pravo na ministarstvo kao što nemate pravo ni na izbjeglice. Što nisu doktorirali na vrijeme.