недеља, 17. октобар 2010.

STVARA SE
MUSLIMANSKI VAKAT
Sreća da Srbi i Hrvati nisu imali stanova kad je Mehmed II Osvajač Koljač jahao na sablji ovim prostorima, i pišao kod Sanskog Mosta, naš Dedo Fatih, mogli su sve skupo rasprodati a za te pare kupiti po dva stana, jedan u Carigradu a jedan u Arabiji, pa bi, tako, Istambul, Turska i Arabijsko poluostrvo sada bili Zvonebul, Đurđevska i Kristjanski poluotok.
Srbi i Hrvati, od sada, uvijek trebaju imati stanove, pa kad naiđu Turci, muslimani, Bošnjaci i Ejup Ganić, odmah to rasprodaju za velike pare i kupuju po dva stana. Na drugom mjestu. A onda odmah mame i vabe Turke, muslimane, Bošnjake i Ejupa, dok je još živ, da ih opet protjeruju, da te stanove umnože u četiri, osam, šesnaest. Aritmetika je smiješna.
Ejup Ganić je, tako, nama otkrio kako su Sarajevski Srbi i Sarajevski Hrvati, u stvari, berzanski mešetari. Oni su i organizovali rat da bi se obogatili na skupim sarajevskim stanovima. Mislim da su podmitili Karadžića i Izetbegovića da započnu rat. Glupi Kljujić se uključio volonterski. Postoje zapisi da su Sarajevski Srbi platili 200.000 ondašnjih forinti da Alija Izetbegović napiše Islamsku deklaraciju.
Istovremeno, nadležni sud u predmetu Eksplozivitet Bugojno, pustio je na slobodu bez fitilja tamošnje rokere, instalatere i performere. Kad su ratni muslimani tamo mogli u logore pustiti tolike Hrvate, može i sud na običnu usranu slobodu pustiti tri Rokera s Goricu.
Mogao bih da budem nedobrovoljački raspoložen pa da kažem jednu jetrvsku: Nema veze, neka ih puštaju, doći će terorizam njima njihove glave. Ali, kad bih znao da će se to zadržati u tom džematu i da se neće proširiti oko srpskih i hrvatskih stanova u Naseobini.
A malo prije istovremenog, oni koji su skupo kupovali srpske i hrvatske stanove, i oni koji čekaju na red da kupe još skuplje stanove, glasali su za Željka Komšića. Trista i više hiljada vlasnika i čekalaca stambenih jedinica. Sunce ti ne jebem.
Tako je Naseobina dobila Slobodne Otkupljivače Stanova, Slobodne Eksplozivce i Slobodne Glasače. Još samo da dobije Državu.
No, stvar nije za podmrčivanje.
Sve mi ovo, a i mnogo drugog, govori da u Naseobini nastupa muslimanski vakat. Dobro, Bošnjački, mada, kada su one skupe stanove kupovali i nisu baš bili Bošnjaci.
A u tom vaktu...
Moje je pravo, moji su glasovi, moja je država, moj je zakon, moj je eksploziv, moja je sloboda, može da ide ko kud hoće ali ne može da nosi.
Ne želim da budem Angela Merkel. Ali, nakon dolaska Ejupa na Balkansko poluostrvo, multirkultivatori nešto nisu proradili.
A, bogami, nikad i neće.