петак, 22. октобар 2010.

SDP I SAUČESNICI
Kada je jetrvski razgovorljiva voditeljica Saraj-Behatea, očigledna esdepača, sinoć upitala Borenovića, potpredsjednika Pedepea, šta misli o zamisli da Lagumdžija bude Dželebdžija Savjeta ministara, obzirom da je u studiju bio i neželjeni svjedok iz Hadezea, pobjedničke hrvatske stranke, Borenović je, nastavivši gledati niz nos, kao i tokom cijele emisije, a gledanje niz nos odaje veliku količinu uživanja, hedonizma i oduševljenja, prolio tezu kako je Pedepe tu očigledan i smatra da, ako je dosad predsjedavajući bio iz Republike Srpske, onda na red dolaze dva puta predsjedavajući iz Federacije. A ko. Pa, to je stvar dogora.
Ovako precizan stav može iznijeti samo roterdamska kurva sa dvadesetrogodišnjim minulim radom kada govori da je prošle nedjelje, čistim slučajem, izgubila nevinost.
Borenović je na taj niznosni način otkrio da je Pedepe saučesnik Esdepeovog zločina prema Hrvatima i cijeloj BiH. Jer, njegov Predsjednik Demokratskog Progresa gostovao je nekidan kod Bakir Kapije, omiljenog svratišta Esdepeovaca. I na drugim sarajskim teledžeblijama. A naimenovani Borenović je iste sinošnje večeri bio Lepa Crvena Brena na dva sarajska esdepekrana.
Tokom jučerašnjeg dana, odvijali su se i tajni brdsko-planinski razgovori, na znatno nižem nivou od predsjednika, između Esdepea, Pedepea i Esdeesa. Očito je da se kao saučesnik vabi i Bosićeva stranka.
Drugi saučesnik Esdepea, Esdea Sulejmana Tihića, za razliku od Esdea Bakira Izetbegovića, još je u prikrivenom stanju. Očito je da Sule čeka da vrijeme obavi svoje nakon puštenog balona o crveno-crnoj koaliciji i Bakirovog protivljenja. Ako Esdepe obavi posao, nikom neće biti do toga da ostanu na peronu u Podlugovima, dok odlazi voz za vlast.
Saučesnici Esdepea su i Fedoralna televizija i Televizija bez Direktora.
Ostali, sitni politički džeparoši, kradljivci kokošiju i fišeklije, čekaju dok Zlatko izmajstoriše pa da i njima baci neku oglabinu. Ljubić 09 i slično.
Veliki projekt Izbornog Državnog Udara kojeg je trebao realizovati Generalisimus Zlatko, nije računao sa činjenicom da će neka hrvatska stranka a naročito Hadeze, dobiti 60 posto glasova stvarnih Hrvata u BiH. I da će Ivanić izgubiti u trci za člana Predsjedništva BiH. I da će SNSD biti apsolutni gospodar Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske. Tri sitnice samo.
Ali od projekta se ne odustaje. Mobilizacija saučesnika je maksimalna a bigadni generali Esdepea obavljaju posao dok Dželebdžija sjedi u ladovini i puši putem nargila.
Izvjesni Damir Mašić, u niznosnoj emisiji saučesnika Borenovića, sa gađenjem je pokazao na onu dvojicu, Dodika i Čovića, rekavši da, dok ovakvi Razvaljuju Državu, Esdepe to neće podnositi i s njima u istoj vlasti biti. Riječ Razvaljuju je veliko dostignuće sarajske Teorije vlasti i vladanja čiji je najveći praktičar Valter Komšić, poznatiji kao teverazvaljivač Bakira i studijskih stolica a teoretičar sam Lagumdžija sa temeljnim postavkama o oružanom ratu protiv Republike Srpske i Dodika.
Pored ostalih stranaka i faktora bošnjaka muslimana, najveću logističku podršku u organizoanju, disciplinovanju i postrojavanju bošnjačkih glasova u Republici Srpskoj za Mladena Ivanića, obavio je Esdepe i, očito, manjim dijelom Esdea. Sada Ivanić vraća dug. Dok Veliki Krojači vrše pritisak na CIK da ponovo broji bijele nevažeće listiće nebili, ko ćorava kokoš zrno, našli pobjedu Mladena Ivanića Prevodioca.
Esdepe i saučesnici, u nastavku Projekta, nastoje da amputiraju HDZ i SNSD i ostave ih u izolovnim područjima a da vlast na nivou zajedničkih organa, Državnu Vlast, preuzmu sami i tako stvore uslove da SNSD i HDZ budu divljaci sa pobunjeničkih područja koji ometaju cvjetne staze euro i nato integracija kao i konačni izlazak Bosne na Bosfor i Dardanele.
Esdepe i Lagumdžija se tako pojavljuju kao temeljni rušitelji Bosne i Hercegovine. Mnogo temeljitiji nego što je bio Haris Silajdžić koji nije bio toliko podmukao i prevarantski talentovan.
Esdepe nije, dakle, samo Gutač Nacija u Bosni i Hercegovini.
Esdepe je i promotor političkih marginalaca, bilo pojedinaca, Komšić, bilo čitavih stranaka, Pedepe, u važne faktore Lažne Demokratije.
Esdepe je nadzorni organ Kazamata Naroda u šta se nastoji pretvoriti Bosna i Hercegovina.
A Pedepe. To su oni linjavci koji se svaki put svojom zabaleganom guzicom češu o one za koje procijene da će biti na vlasti.