среда, 15. фебруар 2017.

КАНДИДАТУРА
КОЈА ЈЕ
УЗБУДИЛА СВИЈЕТ

Да ли је Кандидатура Вучића политички чин који ће на тунелу отворити сва врата и прозоре, како би тама и мрак преплавили Србију, или је то, први пут у Историји, за Србију, скок из Бунара у Небо.
У наредних десет година, сазнаваће се одговор на то питање. Чак и да је најгори, било би боље да га Србија сазна у много краћем року.
Узимајући у обзир политички, референтни, психолошки и карактерни профил Вучића, ја одговор знам. Србија постаје Тунел.
Вучић нема чак ни оно што Додик имаде. Да не падне, као пичка плачкава, на сраније Олбрајтове о Дашку Вјетра на Балкану. И да одјебе Амерички и Нато загрљај, за рачун Српске Националне Државе.
Ако је Додик одмах схватио да Мадлен Олбрајт није пјесник, Вучић никад неће схватити да Амерички Амбасадор у Београду није написао Горски Вијенац.
У првом дану послије Кандидатуре, мене занимају посљедице по Републику Српску. За шта треба пописати неколико чињеница.
● Вучић је наставак предратног пројектовања Срба и Србије као криваца за Распад Југославије. Он је из гарнитуре Вук Драшковић, Шешељ, Аркан, Милошевић... која је у јавности требала да основу и потку за ратно и поратно проглашење Срба, и Србије, дивљацима, унитаристима, окупаторима, агресорима и, коначно, геноцидашима.
Да ли су они сви знали да им је то задатак или нису, то уопште, за посљедице, није битно.
Вучић је један од тих Идиотида који је рекао да ће се за једног Србина, убити сто муслимана.
То није ни политичка ни национална изјава. То је изјава једне обичне прилуде. Чији мозак не може да схвати да је за Србе важније сачувати тог једног него убијати оних других сто. И хиљаде.
● Вучић је, након тога, Пичка која се враћа на Мјесто Злочина. Која је спремна да учини све за своје покајање. Зато је онај Ји, Америчанин, из Обамине Адмнистрације, недавно, на једној европској сесији, рекао Али он испуњава све што ми од њега затражимо.
И поред тога што није увео санкције Русији, мада он то не може ни да уради, то мора да уради Србија, од њега се ништа не може очекивати осим даљег голог подаништва Западу.
Он ће остати вјечно кученце које ужива кад га неки трули усрани западни Бил помилује и помази.
● У својим српским обавезама и пословима, Вучићу Република Српска није на првом мјесту. Када се ради о БиХ. Што би било логично. Јер, и када је Сарајево, односно БиХ, на другом мјесту, ништа се не ради против ње.
Њему је, пак, Сарајево на првом мјесту. И он све ради да Србију и Српску раздвоји. Његов приједлог Аутопута Београд Сарајево, један је од тих чинова. Његове изјаве о муслиманима у Србији и БиХ, повезују Санџак и Сарајево. Преко Сребренице. У коју је ишао грлом у камење. Без потребе.
● Стога је логично да ће његове везе са Републиком Српском слабити. Све док се овдје не изроди неки Вучић, макар у варијанти Иванића или Говедарице, који би сутра били једнако кооперативни као и Вучић, само да им се пружи прилика.
● Република Српска више нема ни Николића, као какво такво алтернативно рјешење у Србији. Барем да има гдје отићи, као сиромашни рођак са села.
● Чак и ако би неко од ових Натуршчика Кандидата побиједио Вучића, ништа се не би промијенило. Било би само горе. Кад НДД, Нација Држава Друштво, крене низбрдо, сваки Мурта је гори од Курте.
● Вучић ће у наредних десет година, или он, или његове посљедице, своје Српственије показивати кроз подаништво распадајућој Европској Унији и распадајућем и маргинализованом НАТО Пакту.
Вучић нема снаге да искористи епохалну побједу Трампа. Која ни Србији, неће донијети ништа практично. Међутоа, то је један од међународних Плацебо Ефеката које не лијечи ништа али освјежава политичку главу и даје нове могућности.
*
Република Српска треба да, од данас, све ово и друго, узме у обзир. Знајући какви су пројекти у току, могу да будем оптимист.
Још већи ми је оптимизам у чињеници о томе докле смо дошли на путу Самосталности.
Република Српска мора очувати свој међународно признати идентитет, национални идентитет, политички идентитет.
И мора, што се све мање узима у обзир, очувати и свој Политички Мозаик. Своје двије Велике Политичке Странке и њихове Организације. Које су веза са Народом. Гдје нема те везе, онда су веза Таблоиди и Вучићеви Медији. Мислим на СНСД и СДС. У каквомгод је ова друга, стању.
Када се униште Националне Политичке Странке, од њих се начини колијевка су којој ће се родити Вучић.
*
Тешких Десет Година чека Републику Српску.